Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Νοε-2017 09:13

  Στα χέρια της ΛΑΜΨΑ το King George

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στα χέρια της ΛΑΜΨΑ το King George

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:06

   
  Στα χέρια της εταιρείας ΛΑΜΨΑ έναντι 43 εκατ. ευρω (όπως είχε μεταδώσει πρόσφατα το Capital.gr) περνά τελικά το ιστορικό ξενοδοχείο King George μετά τη θετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank στη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της εταιρείας για την αγορά του ακινήτου επί της πλατείας Συντάγματος.

  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. "δυνάμει της από 17.11.2017 επιστολής της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. μας γνωστοποιήθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας απεδέχθη τη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της Εταιρείας μας για την αγορά του ακινήτου, στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο KING GEORGE και το οποίο μισθώνει η Εταιρεία μας, δυνάμει της από 24.12.2012 συμβάσεως μισθώσεως, έναντι τιμήματος ποσού 43.000.000 ευρώ. Η διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων έγγραφων για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοραπωλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη".
   
  Η ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη (ιδιοκτήτριας του γειτονικού ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία"), είχε μισθώσει το ακίνητο από το 2012 για είκοσι χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 700 χιλ. ευρώ, και όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία μίσθωσης, διατηρούσε το δικαίωμα τελικής άρνησης επί της διαγωνιστικής διαδικασίας. 
   
  Το κλείσιμο του deal αναβαθμίζει τη θέση της ΛΑΜΨΑ στην πλατεία Συντάγματος. Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία και το King George, ο όμιλος επικράτησε στο διαγωνισμό για την ενοικίαση του κτιρίου όπου λειτουργούσε το King’s Palace (το οποίο ανήκει στο αλληλοβοηθητικό ταμείο πρόνοιας πρώην εργαζομένων ΑΤΕ) στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. 
   
  B. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμη:

  - Μια ανάσα από το deal Λάμψα-Eurobank για την πώληση του King George

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων