Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Νοε-2017 07:37

  Πολύ κοντά σε συμφωνία ΛΑΜΨΑ - Eurobank για το King George

  Πολύ κοντά σε συμφωνία ΛΑΜΨΑ - Eurobank για το King George
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση του κτιρίου που στεγάζει το ιστορικό ξενοδοχείο King George βρίσκονται ο όμιλος Λάμψα και Eurobank.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Λάμψα φέρεται να  αποδέχεται την πρότασης αγοράς του ξενοδοχείου που έλαβε από την Eurobank, μετά και την επεξεργασία των προσφορών που κατατέθηκαν, οι οποίες όπως πρόσφατα είχε μεταδώσει το Capital.gr προήλθαν από τρεις υποψήφιους αγοραστές. Το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται πως αγγίζει τα 43 εκατ. ευρώ.
   
  Η Λάμψα Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη (ιδιοκτήτριας του γειτονικού ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία"), είχε μισθώσει το ακίνητο από το 2012 για είκοσι χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 700 χιλ. ευρώ, και όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία μίσθωσης, διατηρούσε το δικαίωμα τελικής άρνησης επί της διαγωνιστικής διαδικασίας. Το κλείσιμο εντούτοις της συμφωνίας και η ανακοίνωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων οργάνων της τράπεζας.
   
  Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, με τη μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος, είχε ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουνίου. Οι δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις είχαν υποβληθεί στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Σημειώνεται πως το King George στα τέλη της δεκαετίας αποκτήθηκε από την Τράπεζα Κρήτης και, μετά την πτώχευση της τελευταίας, πέρασε στον έλεγχο του ομίλου EFG Eurobank. Το ξενοδοχείο έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια. Σύμφωνα με τη χρήση του 2016 για την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., είχε πληρότητα 69%, μέση τιμή ανά δωμάτιο 240 ευρώ και πραγματοποίησε έσοδα 8,5 εκατ. ευρώ. 
   
  Το κλείσιμο του deal, εφόσον οριστικοποιηθεί, δίνει στη Λάμψα κυρίαρχο ρόλο στην πλατεία Συντάγματος. Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία και το King George, ο όμιλος επικράτησε στο διαγωνισμό, καταθέτοντας βελτιωμένη προσφορά, για την ενοικίαση του κτιρίου όπου λειτουργούσε το King’s Palace (το οποίο ανήκει στο αλληλοβοηθητικό ταμείο πρόνοιας πρώην εργαζομένων ΑΤΕ) στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Λάμψα είχε προσφέρει ετήσιο μίσθωμα 960 χιλ. ευρώ ετησίως για 30 χρόνια και πρόσθετο τίμημα 25%, εφόσον ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 9 εκατ. ευρώ. Μετά τις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα να είναι υψηλότερο και οι υπόλοιποι όροι να παραμείνουν ως έχουν. Στόχος της οικογένειας Λασκαρίδη είναι το ακίνητο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.
   
  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων