Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαϊ-2017 19:39

  Η επένδυση-μαμούθ στον Κηφισό "ξεπαγώνει" με υπογραφή Σταθάκη

  Η επένδυση-μαμούθ στον Κηφισό "ξεπαγώνει" με υπογραφή Σταθάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Καίτοι με μεγάλη καθυστέρηση, πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης  -μαμούθ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στην Ακαδημία Πλάτωνος, άναψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, ήδη, από τον περασμένο Νοέμβριο.

  Πρόκειται για τον εμπορικό πολυχώρο, με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων, που σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία Artume στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60).

  Το συγκεκριμένο έργο, μετά τη σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), που στηρίχθηκε σε εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γ.Σταθάκη, "ξεπαγώνει", καθώς οι "βαριές" γραφειοκρατικές εκκρεμότητες έχουν, σχεδόν, ολοκληρωθεί.

  Τα επόμενα βήματα αφορούν την υπογραφή του π.δ. (που ορίζει ύψος κτηρίων 21 μ. από 24 μ. αρχικά) από τον κ.Σταθάκη, τα συναρμόδια υπουργεία και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη δημοσίευσή του στην ΕΦημερίδα της Κυβερνήσεως. 

  Προβλέπεται ακόμη, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των επενδυτών και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

  Η απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ

  Ειδικότερα, το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

  "Η νέα ρύθμιση λαμβάνει υπόψη:

  -τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες από τη μη ρύθμιση του ζητήματος τις οποίες έχει επισημάνει στις αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και την επισήμανση του ΣτΕ ότι η προτεινόμενη ρύθμιση πρέπει να προκύψει από την συνεκτίμηση των πολεοδομικών αναγκών και της ανάγκης για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος.

  -τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ επί των προτεινόμενων σχεδίων Π.Δ
  τις εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

  Όπως αναφέρεται, η τροποποίηση των όρων δόμησης συνδέεται με την ανάπλαση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος, και στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνταχθεί Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και της "Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης ακινήτου και κινητής περιουσίας (Artume A.E.) ".

  Στο Μνημόνιο Συνεργασίας θα αναφέρονται:

  α) οι πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου για την αρμονική ένταξη του έργου Academy Gardens στον αστικό ιστό και για την άμεση δημιουργία και απόδοση στην κοινή χρήση ζώνης πρασίνου και δικτύου πεζοδρόμων, πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, και

  β) η δέσμευση της Artume Α.Ε. για συμβολή στην υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και τη διασύνδεσή της με τον αρχαιολογικό χώρο επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών”.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ