Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2016 07:52

  Το κλειδί της επένδυσης €300 εκατ. στον Κηφισό κρατά ο Σταθάκης

  Το κλειδί της επένδυσης €300 εκατ. στον Κηφισό κρατά ο Σταθάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η παραχώρηση στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη των αρμοδιοτήτων για το χωρικό σχεδιασμό και την πολεοδομία θα μπορούσε να είναι... ευεργετική για επενδύσεις που βρίσκονταν σε ομηρία.

  Υπενθυμίζεται ότι όσο στο τιμόνι του υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονταν οι κ.κ. Π. Σκουρλέτης, Π. Λαφαζάνης και Γ. Τσιρώνης, οι επενδυτές βρίσκονταν αντιμέτωποι με τα... τείχη της Αλεξάνδρειας.

  Πλέον, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου μεγάλων έργων από τον κ. Σταθάκη, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μεταστροφή του κλίματος, όπως συνέβη με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός.
   
  Το Academy Gardens
   
  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εμπορικός πολυχώρος Academy Gardens που επιδιώκει, εδώ και εννέα χρόνια, να κατασκευάσει στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60) η εταιρεία Artume, που ελέγχεται από τον ευρωπαϊκό επενδυτικό βραχίονα της Blackrock, δεν αποκλείεται να "ξεκολλήσει”. Αυτό εξαρτάται από το εάν θα υπογράψει - διαδικασία που, κατά πληροφορίες, τοποθετείται για το αμέσως προσεχές διάστημα- ο Γ. Σταθάκης το προεδρικό διάταγμα με τους όρους δόμησης του κτηρίου που θα ανεγερθεί στον Κηφισό και ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κατασκευή θα έχει ύψος 21 μέτρα (έναντι 24 μ. αρχικά).
   
  Το ύψος ορίζεται και με παλαιότερη υπουργική απόφαση του Αρ. Μπαλτά στην οποία στηρίχθηκε η γνωμοδότηση - το περασμένο καλοκαίρι - του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 το ΣτΕ είχε κρίνει ως παράνομο το π.δ. για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, καθώς το προβλεπόμενο τότε ύψος των 24 μέτρων δεν ήταν νόμιμο. 
   
  Την υπογραφή του π.δ. θα διαδεχτεί η αποστολή του προς έγκριση στο ΣτΕ, διαδικασία για την οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περισσότερο από ένας μήνας.
   
  Τα σχέδια
   
  Εάν δεν υπάρξουν νέα απρόοπτα - παρότι μετά το "ξήλωμα” Σκουρλέτη -Τσιρώνη τα υπουργικά "ήξεις-αφήξεις” ελαχιστοποιήθηκαν- το Academy Gardens εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποκτήσει άδεια δόμησης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. 
   
  Η ανάπτυξη απέχει 1,4 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και θα διαθέτει   εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων.  Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εμπορικού πολυχώρου Academy Gardens έχει αναλάβει ο αμερικανικής καταγωγής Βρετανός Eric R. Kuhne.  
   
  dimitris.delevegos@capital.gr
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ