Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Μαϊ-2017 14:57

  Άλφα Γκρίσιν: ΟΚ των μετόχων για την διαδικασία πτώχευσης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρόταση της διοίκησης της Alpha Grissin για κήρυξη της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης ενέκριναν σήμερα οι μέτοχοι μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης. Την πρόταση καταψήφισε η Intrakat που ελέγχει το 11,247% της εταιρείας.

  Η διοίκηση της εταιρείας έχει αποδώσει στις τράπεζες την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και, γενικώς, στην οικονομική κρίση.

  Συγκεκριμένα, έχει αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας ότι η Eurobank κατήγγειλε τις δανειακές της συμβάσεις με την Άλφα Γκρίσιν, προχώρησε στην έκδοση διαταγής πληρωμής και ξεκίνησε διαδικασία κατάσχεσης εις χείρας τρίτων των απαιτήσεων της έναντι βασικών πελατών της εταιρείας. Ακολούθως, οι Εθνική, Πειραιώς και Αττικής προέβησαν στην καταγγελία των δανειακών τους συμβάσεων. Υπό τα δεδομένα αυτά, η εταιρεία επέλεξε τη λύση του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς ο στρατηγικός επενδυτής που ανέφερε ότι αναζητούσε δεν βρέθηκε, ενώ δεν έχουν υπάρξει κάποιες σημαντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που θα εξασφάλιζαν ρευστότητα.

  Μετά το ΟΚ από τη γενική συνέλευση για την έγκριση των διαδικασιών πτώχευσης, στις 10 Μαίου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  Σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η εταιρεία έχει συνολικές οφειλές (στις 31/12/2016) ύψους 34,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία 25,4 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, 7,4 εκατ. ευρώ σε εταιρεία leasing (Eurobank Leasing) και 1,5 εκατ.ευρώ σε προμηθευτές. Εξ αυτών, έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από δανειακές συμβάσεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες το ποσό των 11,1 εκατ. ευρώ, ενώ από μακροπρόθεσμες δανειακές συμβάσεις (ομολογιακά δάνεια) 14,3 εκατ. ευρώ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ