Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαϊ-2017 07:56

  Viohalco: Αναμένουμε ενισχυμένες επιδόσεις το 2017

  Viohalco: Αναμένουμε ενισχυμένες επιδόσεις το 2017
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Στις νέες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά και δίνουν εκ νέου πλεονέκτημα στις εταιρείες του ομίλου αλλά και στις συγκρατημένα αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του 2017 αναφέρεται το φετινό μήνυμα του προέδρου του ΔΣ της Βιοχάλκο κ. Νίκου Στασινόπουλου προς τους μετόχους, στον ετήσιο απολογισμό για το 2016. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση που διατυπώνει ο κ. Στασινόπουλος ότι το 2017 αναμένονται βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς στην Ελλάδα.

  Πιο αναλυτικά, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο, το 2016 οι εταιρείες του ομίλου αντιμετώπισαν ένα λειτουργικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από υψηλή οικονομική αβεβαιότητα και αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές, τις τιμές των μετάλλων και των πρώτων υλών και έντονο ανταγωνισμό σε κάποιες από τις αγορές καθόλη τη διάρκεια του έτους.

  Ωστόσο για μια ακόμη χρονιά ο όμιλος συνέχισε τις εκτεταμένες επενδύσεις που πραγματοποιεί όλα τα τελευταία χρόνια και όπως επισημαίνει ο κ. Στασινόπουλος "οι εταιρείες του ομίλου ολοκλήρωσαν έναν αριθμό από σημαντικά project και επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστική θέση  τους".

  Τα project και οι επενδύσεις αυτές είναι:
  Η κοινοπραξία ΕΛΒΑΛ UACJ στη Γερμανία με στόχο την πώληση εναλλακτών θερμότητας για αυτοκίνητα που παράγονται από την ΕΛΒΑΛ
  Η κοινοπραξία της ΧΑΛΚΟΡ για την παραγωγή στην Τουρκία μονωμένων σωλήνων χαλκού

  Η έναρξη λειτουργίας του φούρνου επαγωγής της Σιδενόρ το Μάρτιο του 2016, ο οποίος θα καταστεί πλήρως λειτουργικός το 2017
  Η ισχυρή επίδοση του εργοστασίου χάλυβα της ΣΟΒΕΛ που υποστηρίχθηκε από το χαμηλότερο κόστος ηλεκτρισμού, το νέο φούρνο επαγωγής και την αυξημένη παραγωγικότητα

  Τα νέα σημαντικά συμβόλαια που κέρδισαν η Σωληνουργία Κορίνθου από τον αγωγό TAP, τη Williams (ΗΠΑ) και τα Ελληνικά Καλώδια από το τον TSO Tennet και το διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρισμού της Δανίας Energinet.dk. Επίσης τα ΕΛΚΑ ολοκλήρωσαν πολλά σημαντικά μεγάλα έργα περιλαμβανομένης και της υποβρύχιας διασύνδεσης των Κυκλάδων αλλά και το έργο του Αγίου Γεωργίου.

  Επιπλέον ο κ. Στασινόπουλος κάνει ιδιαίτερη μνεία στο μήνυμά του προς τους μετόχους στη νέα εταιρεία συμμετοχών που δημιουργήθηκε ως θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα, η Cenergy. Στην εταιρεία απορροφήθηκαν ΣΩΛΚ και ΕΛΚΑ, δύο βιομηχανικές εταιρείες με σύγχρονες αποδοτικές εγκαταστάσεις, στέρεα επιχειρηματικά μοντέλα και μακρά ιστορία καινοτομίας, επιτυχημένων στρατηγικών επενδύσεων και τεχνολογικής προόδου. 

  Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι η νέα εταιρεία συμμετοχών θα επωφεληθεί από την ισχυρότερη θέση της στην αγορά, τη βελτιωμένη πρόσβαση σε κεφάλαια, την ικανότητα να αναλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερα και σύνθετα έργα και εν τέλει θα προσφέρει στους πελάτες μια πιο ελκυστική και ανταγωνιστική επιλογή προμηθευτή.

  Μετά από την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών του έτους, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο καταλήγει σημειώνοντας ότι για το 2017 αναμένει ότι οι επιδόσεις του ομίλου θα ενισχυθούν από τους αυξημένους όγκους πωλήσεων σε αγορές κλειδιά, το βελτιωμένο περιβάλλον των αγορών στην Ελλάα και την πιθανή μεγαλύτερη ζήτηση από τον ενεργειακό τομέα όπου ένας αριθμός σημαντικών έργων βρίσκεται σε στάση αναμονής. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ