Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Νοε-2016 19:00

  Διαγραφή μετοχών των εταιρειών Καρδασιλάρης, Ηλεκτρονική Αθηνών και Χαλυβδοφύλλων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διαγραφή των μετοχών των εταιριών "ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε." (GRS269003000), "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε." (GRS352003008) και "ΧΑΛΥΒΔΟΦΥΛΛΩΝ Α.Ε." (GRS097103006), οι οποίες τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών και εντός των παρεχομένων από το Χρηματιστήριο Αθηνών προθεσμιών, δεν προέβησαν σε ενέργειες για την άρση των λόγων αναστολής των μετοχών τους (άρθρα 2.6.12. και 2.6.14. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών), αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών,

  Η ημερομηνία διαγραφής των μετοχών των ανωτέρω εταιριών θα είναι η Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.

  Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την ένταξη των εισηγμένων μετοχών στις επιμέρους Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης.

  Από την εξέταση των στοιχείων της περιόδου 1η Απριλίου 2016 – 30η Σεπτεμβρίου 2016 δεν προέκυψε μεταβολή.

  Συνεπώς, τo σύνολο των εισηγμένων εταιριών στις 15 Νοεμβρίου 2016, ανά Κατηγορία Διαπραγμάτευσης, έχει ως εξής:

  ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
  ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ 136
  ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 11
  ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 30
  ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 4
  ΑΝΑΣΤΟΛΗ 30
  ΣΥΝΟΛΟ 211


  Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εταιρικές πράξεις:

  - Έναρξη διαπραγμάτευσης των 215.273 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε." (ISIN:GRS234003002), σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω μετατροπής 4.850 ομολογιών.

  - Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε." (ISIN:GRS309003002) λόγω ακύρωσης 433.301 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της.

  Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ενημερώθηκε για την αναμενόμενη διασυνοριακή συγχώνευση της "ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε", με την εταιρεία "CENERGY SA" (με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη).

  Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιριών και την πλήρωση όλων των νομίμων διατυπώσεων. Σύμφωνα με την από 26 Σεπτεμβρίου 2016 σχετική ανακοίνωση της εταιρίας "VIOHALCO", η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2016.

  Με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης θα εγκριθεί από τις ΓΣ των συγχωνευόμενων εταιριών, η παύση διαπραγμάτευσης της "ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε" στην Αγορά Αξιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με την από 24 Οκτωβρίου 2016 ανακοίνωση της "ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε", η γενική συνέλευση της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 25/11/2016.

  Ως συνέπεια των παραπάνω, η Αγορά Παραγώγων του ΑΤΗΕΧ θα υποστηρίξει την εταιρική πράξη της διασυνοριακής συγχώνευσης ως εξής:

  1. Αναστολή διαπραγμάτευσης των σειρών ΣΜΕ επί της μετοχής ΣΩΛΚ, για τις οποίες την 18 Νοεμβρίου 2016 δεν θα υφίστανται ανοιχτές θέσεις.

  2. Αναγκαστική λήξη όλων των σειρών ΣΜΕ επί της μετοχής ΣΩΛΚ την 30 Νοεμβρίου 2016 για τις οποίες υφίστανται ανοιχτές θέσεις, ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες. Οι ανοιχτές θέσεις θα διακανονιστούν κανονικά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του Παραγώγου, ήτοι με παράδοση των κινητών αξιών με βάση την τελευταία δημοσιευμένη τιμή του υποκείμενου τίτλου πριν τη διαγραφή του προϊόντος ΣΜΕ την ανωτέρω ημερομηνία, δηλαδή την τιμή κλεισίματος της 30 Νοεμβρίου 2016.

  3. Πάσης φύσεως υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά και την διαπραγμάτευση του παραπάνω προϊόντος όπως, ενδεικτικά, οι υποχρεώσεις των ΕΔ συνεχίζονται κανονικά μέχρι την αναγκαστική λήξη του.

  4. Για τα προϊόντα δανεισμού, ως συνέπεια της διαγραφής της μετοχής, η ΕΤ.ΕΚ θα ασκήσει το δικαίωμα επιστροφής για λογαριασμό όλων των δανειοληπτών των συμβάσεων αυτών για όσες θέσεις έχουν απομείνει την 28 Νοεμβρίου 2016. Ως αποτέλεσμα, συναλλαγές στα Προϊόντα Δανεισμού επί της μετοχής ΣΩΛΚ δεν θα πραγματοποιούνται στο ATHEX από 28 Νοεμβρίου 2016.

  5. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ΓΣ των μετόχων των δύο εταιριών δεν εγκρίνουν τη διασυνοριακή συγχώνευση, τότε η μετοχή και τα παράγωγα προϊόντα επί αυτής θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται κανονικά μέχρι νεότερης ενημέρωσης από την εκδότρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ