Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2016 14:42

  Σελόντα: Αύξηση πωλήσεων σε όμιλο και εταιρεία στο 6μηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 82 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Σελόντα στο εξάμηνο, αυξημένος 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

  Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών στον Όμιλο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρουσίασε αύξηση κατά 12% κι έφτασε τα 82 εκ. ευρώ, έναντι 73 εκ. της προηγούμενης περιόδου.

  Στην Εταιρεία, αντίστοιχα, κατεγράφη αύξηση 18% με τον κύκλο εργασιών έφτασε στα 81 εκ. ευρώ, έναντι 69 εκ. της προηγούμενης περιόδου.

  Συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση, στον Όμιλο κατεγράφη αύξηση των ποσοτήτων πωλήσεων ιχθύων κατά 24,2% σαν αποτέλεσμα της υλοποίησης του πλάνου στρατηγικής επανατοποθέτησης (strategic positioning)  της Σελόντα στις διεθνείς αγορές.

  Τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 515 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 11 εκατ. της προηγούμενης περιόδου.

  Για την Εταιρεία, τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1 εκ ευρώ, έναντι 9 εκ της προηγούμενης περιόδου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εικόνα των κερδών σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου και της Εταιρείας, οφείλεται κυρίως στη μείωση της αποτίμησης των βιολογικών αποθεμάτων εξαιτίας της τροποποίησης του μοντέλου προσδιορισμού (income approach) της εύλογης αξίας. Η επίπτωση, συγκρινόμενη με τις τιμές αποτίμησης της προηγούμενης περιόδου, εκτιμάται σε άνω των 14 εκατ. Δευτερεύων παράγων στην εικόνα αυτή είναι η μείωση των τιμών πώλησης των ιχθύων κατά 2,5%.

  Ο Όμιλος Σελόντα συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική εξωστρέφεια, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 78% του κύκλου εργασιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων