Συνεχης ενημερωση
Υπερκαλύφθηκε μέχρι τις 18.12.2015 σε μετρητά, όχι μόνο το βασικό σενάριο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA BANK, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα του δυσμενούς σεναρίου, ενώ εκκρεμούν και επιπλέον ενδιαφέροντα για συμμετοχή σε μετρητά στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.
Για το λόγο αυτόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ανέβαλε για την 29η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους την καταληκτική ημερομηνία για την οριστική ανακοίνωση της έκβασης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την πιστοποίηση της ολικής ή μερικής ολοκλήρωσής της, σε συνεννόηση και με την εποπτική αρχή.
Με το συνολικό ποσό που έχει ήδη κατατεθεί, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της ATTICA BANK έχει εκτοξευθεί στο 23% περίπου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Έτσι η ATTICA BANK θα να είναι η μόνη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, και συνεχίζει να παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη ώστε να διαθέσει τα κεφάλαιά της απερίσπαστα στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.
Σε ανακοίνωση της 18-12-2015 η τράπεζα αναφέρει τα εξής:
Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έως τις 18.12.2015, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της τράπεζας καλύφθηκε σε μετρητά ποσό ύψους €660 εκατ. το οποίο υπερβαίνει σημαντικά - δηλαδή κατά €76 εκ. - τα €584 εκατ. ποσό που ανταποκρίνεται στις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, όπως προέκυψαν υπό το βασικό σενάριο της άσκησης εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών της ΤτΕ.
Ειδικότερα, το ποσό των €660 εκ. καλύφθηκε ως εξής:
α) Ποσό €414,7 εκ. μέσω άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης, δικαιώματος απασχολουμένων και δικαιώματος προεγγραφής για αδιάθετες μετοχές στην ΑΜΚ.
β) Ποσό €245,3 εκ. για την κάλυψη αδιάθετων μετοχών που κατανέμονται κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.
Η αύξηση αυτή, ύστερα από ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος, εντάσσεται στο υπ αριθμόν 2.1.2. ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, σύμφωνα με τα σχετικώς οριζόμενα στο κεφάλαιο 4.1.6. του Ενημερωτικού Δελτίου της ΑΜΚ.
Ωστόσο, ύστερα από συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και προκειμένου να επιδιώξει τη συγκέντρωση του μέγιστου δυνατού ποσού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε σημερινή του συνεδρίαση σταθμίζοντας το γεγονός ότι, πέραν των όσων ανωτέρω ποσών έχουν ήδη διατεθεί σε μετρητά, υφίσταται και επιπλέον εκδηλωθέν ενδιαφέρον επενδυτών, αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της να παρατείνει και πάλι, ως την 29η Δεκεμβρίου 2015, την καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας επενδυτών που επιθυμούν να καλύψουν τις επιπλέον αδιάθετες μετοχές που κατανέμονται κατά την κρίση του Δ.Σ. (Διάθεση σε Λοιπούς Επενδυτές), καθώς και να μεταθέσει για την παραπάνω ημερομηνία την συναρτώμενη προθεσμία για την οριστική ανακοίνωση της έκβασης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και την πιστοποίηση της.
Μετά και την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεώτερη ανακοίνωση για το τελικό ποσοστό καλύψεως της αύξησης.
Διαβάστε ακόμη:
Αμερικανικό fund μπαίνει στην Attica Bank
-
00:05 Γιατί το "σχέδιο Βενεζουέλα" του Τραμπ δεν θα λειτουργήσει στο Ιράν
-
00:05 Το ραβδί στο σακίδιο
-
00:05 Οι τράπεζες ανεβάζουν βάρος και ρυθμό
-
00:04 Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις
-
00:04 Πράσινη μετάβαση για τους πολίτες, με τους πολίτες
-
00:04 Μπορεί η Ευρώπη να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τραμπ;
-
00:03 Διεθνείς κρίσεις, αποφάσεις και ρίσκο
-
00:02 Ζητάνε διάλογο για τον μονόλογο.. του κράτους
-
00:01 Το Ιράν ξεσηκώνεται
-
11/01 Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλισμός στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια-Έντονη αντίδραση της Σόφιας
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Ο Τραμπ απειλεί την Κούβα: Δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα - Κάντε συμφωνία μαζί μας πριν είναι πολύ αργά
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ (49)
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (33)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (26)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (21)
-
Τι θέλει στη Γροιλανδία ο Τραμπ (17)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (8)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (7)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (7)
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (6)
-
Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ