Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Οκτ-2012 17:03

  Δεκτό το αίτημα αναστολής του Γ. Πετζετάκι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δεν χρειάζεται πλέον να ζει ως φυγόδικος ο επιχειρηματίας Γ. Πετζετάκις  ο οποίος είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. 

  Ο κ. Πετζετάκις δεν βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές που τον καταζητούσαν και ο δικηγόρος του υπέβαλλε αίτημα αναστολής της ποινής του το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο. 

  Ο επιχειρηματίας δηλαδή θα παραμείνει ελεύθερος με τον   περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Ο πρόεδρος της βιομηχανίας ελαστικών είχε καταδικαστεί προ μηνός από το Β΄ Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση δέκα ετών χωρίς αναστολή για χρέη 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο. Το δικαστήριο δεν είχε δώσει στον καταδικασθέντα αναστολή με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γ. Πετζετάκι προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. 

  Ο επιχειρηματίας ωστόσο, μέσω του συνηγόρου του Α. Αθανασόπουλου, υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής η οποία έγινε δεκτή και συνεπώς ο κ. Πετζετάκις θα είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

  Στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο επιχειρηματίας, επικαλείτο μεταξύ άλλων ότι με την φυλάκισή του θα επέλθει η οριστική οικονομική κατάρρευση της εταιρείας αλλά και της οικογενείας του. 

  Ως προς την εταιρεία επεσήμανε ότι βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με επενδυτή, η οποία εφόσον ευοδωθεί θα διασφαλίσει τις 300 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της αλλά και την αποπληρωμή των χρεών προς το δημόσιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ