Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Αυγ-2012 17:54

  Avenir: Καθυστέρηση δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έκδοση αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, για σύντομο χρονικό διάστημα, που σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβεί τις δέκα (10) ημέρες, θα καθυστερήσει η Avenir.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω καθυστέρηση προκλήθηκε:

  A. Λόγω της πρόσφατης υιοθέτησης της νέας νομοθεσίας για τη Ρύθμιση των Στοιχημάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012, η οποία δεν επιτρέπει στην εταιρεία τη διεξαγωγή διαδικτυακού στοιχήματος με χρήση της σχετικής αδείας που έχει χορηγηθεί από άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε και συγκεκριμένα της Μάλτας, χρήση η οποία μέχρι τη θέσπιση του εν λόγω νόμου ήταν νόμιμη. Η αλλαγή αυτή της νομοθεσίας ανάγκασε την εταιρεία να διακόψει το ιντερνετικό αθλητικό στοίχημα και το διαδικτυακό καζίνο, με αποτέλεσμα στο διαδραμόν διάστημα και μέχρι σήμερα, η εταιρεία να βρίσκεται εν μέσω προσπάθειας αναδιάταξης των ηλεκτρονικών της συστημάτων και προσαρμογής αυτών στις απαιτήσεις του νέου νόμου και να καθυστερεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες οικονομικές πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

  Β. Λόγω των πρόσφατων ανακατατάξεων στη διοίκηση, στο στελεχειακό δυναμικό και στο προσωπικό της εταιρείας, που ήταν επιβεβλημένες λόγω της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών ως αποτέλεσμα της διακοπής συνεργασίας με το δίκτυο Eurogoal και της ήδη ανακοινωθείσας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το επενδυτικό κοινό, αντιδικίας με το μέτοχο και διευθυντή των επιχειρήσεων στην Κύπρο, κ. Χρηστάκη Καστορή. Οι ανακατατάξεις αυτές και η μείωση του προσωπικού ήταν μεν αναγκαίες, πλην όμως στέρησαν από την εταιρεία το ανθρώπινο δυναμικό που είχε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για τη συλλογή των οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων.

  Γ. Λόγω της δραματικής μείωσης των συνεργαζομένων πρακτορείων στις δραστηριότητες της Κύπρου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2012, προκλήθηκε σημαντική διαταραχή στην ροή της πληροφόρησης από τα πρακτορεία με τα οποία διεκόπη η συνεργασία και συνεπώς η ενημέρωση για τις δραστηριότητες αυτές προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ