Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Αυγ-2012 17:26

  Πήγασος Εκδοτική: Ενέργειες για την άρση της επιτήρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ανακόψει το ρυθμό της ζημιογόνου τάσης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αναστροφής των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης ύφεσης έχει καταφέρει η διοίκηση της Πήγασος.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», έχουν υπαχθεί από 8/1/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010. Οι ζημίες αποδίδονται στις συνέπειες των συνεχιζόμενων τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

  Ήδη η διοίκηση έχει κατορθώσει να ανακόψει το ρυθμό της ζημιογόνου τάσης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αναστροφής των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης ύφεσης. Με αυτή την επιδίωξη, πέτυχε να συνεχίζει την προσπάθεια συμπίεσης του κόστους λειτουργίας, χωρίς επίπτωση επί της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, διατηρώντας την αισιοδοξία για τις προοπτικές, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, μέρος του οποίου προορίζεται για την μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και τη συμμετοχή στην αύξηση του κεφαλαίου της συνδεδεμένης «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», η οποία αύξηση και έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλήρως καλυφθεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων