Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2011 17:00

  Μάρακ: Ενέργειες άρσης επιτήρησης των μετοχών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη επιτήρηση των μετοχών της προχώρησε η Μάρακ, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01/01/2011 - 30/09/2011.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12/4/2010 με την από 9/4/2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.). Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. Το Δ.Σ. της εταιρείας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της καθαρής θέσης.

  Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει  τις δραστηριότητες της  εταιρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα έχουν  ευδοκιμήσει αναμένεται να βελτιωθούν τους προσεχείς μήνες λόγω των ενεργειών που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους μειώνοντας έτσι τον πιστωτικό κίνδυνο και κίνδυνο ρευστότητας από την εγχώρια αγορά.

  Παράλληλα όμως γίνονται προσπάθειες για τη διατήρηση και επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό. Επίσης αναμένουμε την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ όπου η εταιρία έχει δύο έργα της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ  για τα οποία γίνονται ενέργειες για να ενταχθούν. Τα πρώτα αποτελέσματα της οικονομικής αναδιοργάνωσης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στο εξωτερικό, είναι ορατά με το γεγονός ότι στο εννιάμηνο του 2011 η εταιρεία παρέμεινε κερδοφόρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020