Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Αυγ-2006 09:44

  GIT Holdings: Δυο χρόνια και 3 κινήσεις για έναν όμιλο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η GIT Holdings, η οποία συνεστήθη τον Αύγουστο του 2004, αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον ισχυρούς ομίλους στον κλάδο της πληροφορικής, αφού από τη σύστασή της προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που κατάφεραν να την θέσουν στους πρωτοπόρους του κλάδου τουλάχιστον επιχειρηματικά.
   
  Σε μόλις 2 χρόνια τα οποία συμπληρώνονται στις 11 Αυγούστου η εταιρεία κατάφερε να διαθέτει τον έλεγχο μιας εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής και δύο ακόμη παραδοσιακών leader, οι οποίοι προήλθαν από την διάσπαση της πάλαι ποτέ κραταιάς Delta – Singular, ενώ ήταν η πρώτη που έδωσε το έναυσμα εν γένει στην αγορά πληροφορικής για συγκέντρωση δυνάμεων και δημιουργία ισχυρών ομίλων.
   
  Οι πρώτες κινήσεις στον κλάδο της πληροφορικής, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης, ήρθαν από την νεοσύστατη GIT, η οποία ωστόσο στο δυναμικό της έχει μερικά από τα πλέον ηχηρά ονόματα του κλάδου με μεγάλη πρωθύστερη εμπειρία. Στα βήματα της GIT, κινήθηκε και η Info Quest που μέχρι την πώληση της Q-Telecom παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα εξαγοράζοντας το 32,9% της Unisystems, εταιρεία με την οποία πρώτη φέρεται να είχε έρθει σε επαφή η GIT.
   
  Σήμερα η GIT σχεδιάζει τη συγχώνευση της ελεγχόμενης από αυτήν Logic Dis με τις Singular Software και Singular Intergrator και την δημιουργία μιας ισχυρής πλέον εταιρείας, δίνοντας όπως όλα δείχνουν τέλος στο κακό προηγούμενο που έχει η εισηγμένη με τις συγχωνεύσεις.
   
  Ήδη η χθεσινή γενική συνέλευση της Logic Dis που συνήλθε με απαρτία 42,23% αποφάσισε την εξαγορά των εταιριών Singular Software και Singular Intergrator με τίμημα 18.950 ευρώ για την πρώτη και 8.050 ευρώ για τη δεύτερη καθώς και την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΛΟΤΖΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και του διακριτικού τίτλου σε SINGULARLOGIC S.A.Ωστόσο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής αλλά και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ στρατηγικού επενδυτή, ύψους 56 εκατ. ευρώ δεν αποφασίσθηκαν λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας.
   
  Η λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων αναμένεται σε νέα γενική συνέλευση στις 29 Αυγούστου, μαζί με την έγκριση προγράμματος διαθέσεως δικαιωμάτων προαιρέσεως (stock options).
   
  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η συγχώνευση της Logic Dis με τις δύο εξαγορασθείσες εταιρείες.
   
  Η συνένωση αυτών των εταιρειών θα δημιουργήσει ένα φυσικό ηγέτη σε δραστηριότητες όπως η αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μεγάλων πελατών ιδιωτικού τομέα και λιανεμπορίου, αλλά και του τομέα του Δημοσίου.
   
  Στόχος των συγχωνεύσεων αυτών θα είναι η επιπρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας, η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων, η ενδυνάμωσή της αλλά και η δημιουργία συνεργιών που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά της, θα ενισχύσουν την θέση της στην αγορά και θα βελτιώσουν την κερδοφορία της. Ο επιχειρηματικός αυτός σχεδιασμός, οδεύει πρός την ολοκλήρωση ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης, αν αυτό καταστεί δυνατό και εντός του 2006.
   
  Το χρονολόγιο της GIT
   
  Η GIT ιδρύθηκε το Αύγουστο του 2004 και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς προχώρησε στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών των εταιριών Delta Singular System Integrator AE, Singular Software AE και Singular Retail Business AE, εξ’ ολοκλήρου θυγατρικών της Delta Singular A.E. και των συμμετοχών τους AlphaNova Limited, Singular Bulgaria Ltd, Singular Romania Ltd , Singular Czech, Singular Hungary, Singular Polska, Computer Team ΑΕ, Infosupport ΑΕΕ και Logo Data Pcs AE.
   
  Τον Ιανουάριο του 2005 η GIT Holdings προχώρησε και στην εξαγορά των συμμετοχών που είχε η Delta Singular στις εταιρίες Info ΑΕ, Dynacomp ΑΕ, Supervisor ΑΕ, System Soft ΑΕ και Cherry Computers ΑΕ.
   
  Στη μετοχική σύνθεση της GIT Holdings, συμμετέχουν η κ. Αγγελική Φράγκου με 30,83%, ο κ. Αλέξανδρος Τσάτσος με 29,17%, ο κ. Κωνσταντίνος Λώς με 20,83% και η Marfin Financial Group με 19,17%.
   
  Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εξαγορών ο Όμιλος GIT κατάφερε μέσω των εταιρειών που τον απαρτίζουν να διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η ηγετική θέση στο χώρο του τυποποιημένου λογισμικού και της ολοκλήρωσης πληροφοριακών συστημάτων, η υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση και οικονομικά εύρωστη μετοχική σύνθεση.
   
  Παράλληλα διέθετε τεχνογνωσία στην ανάπτυξη τυποποιημένων εφαρμογών λογισμικού, ευρύ φάσμα αξιόπιστων προϊόντων και υπηρεσιών, και 20ετή παρουσία στην ελληνική αγορά.
   
  Ειδικότερα η Delta Singular System Integrator, με σημαντικά έργα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ασχολείται με τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής και δημιουργήθηκε μετά την απόσχιση του κλάδου Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων από την Delta Singular. Αργότερα η εταιρεία άλλαξε την εμπορική της επωνυμία και μετονομάστηκε σε Singular Integrator.
   
  Επιπλέον, η Singular Software δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των Software Houses, καθώς τα προϊόντα της είναι εγκατεστημένα σε περισσότερες από 54.000 επιχειρήσεις/πελάτες στην Ελλάδα.
   
  Αμέσως μετά η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 41,5% του μετοχικού κεφαλαίου της LogicDis, αρχικά εξαγοράζοντας το 28,4% της εταιρείας απευθείας από την συμμετοχή που κατείχε η Eurobank και κατόπιν ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 41,5% μέσω της μετατροπής υφιστάμενου τότε ομολογιακού δανείου της το οποίο μεταβιβάστηκε σε αυτήν.
   
  Με τη συμφωνία με την Eurobank, υπεγράφη και πενταετή συμφωνία συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ με τον όμιλο των εταιρειών GIT Holdings για συνεργασία σε τομείς όπως η προμήθεια τυποποιημένου λογισμικού τρίτων και ιδιοπαραγόμενου λογισμικού, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ανάπτυξης και συντήρησης λογισμικού, η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής, και οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για συστήματα πληροφορικής.
   
  Το ύψος των επενδεδυμένων κεφαλαίων από πλευράς GIT, ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Singular και σε 24 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της LogicDIS, καθώς και του ομολογιακού δανείου, ενώ η αναδιάρθρωση της LogicDIS είναι σε εξέλιξη.
   
  Ήδη έχει ξεκινήσει, με στόχο και την έξοδο από την επιτήρηση της LogicDis, η εφαρμογή ενός πλάνου λειτουργικής αναδιοργάνωσης της εταιρίας έτσι ώστε να επιτευχθεί μείωση του κόστους μέσα με την ορθολογικοποίηση των λειτουργιών της καθώς και η υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.
   
  Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 13 εκ ευρώ μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7.943.187,00 ευρώ (και αύξηση υπέρ το άρτιο κατά 5.099.813,00 ευρώ), λόγω μετατροπής του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου σε μετοχές.
   
  Η ενέργεια αυτή της μετατροπής του Ομολογιακού δανείου σε μετοχές αποτελεί την πρώτη κίνηση αναδιάρθρωσης από την Greek Information Technology Holdings A.E.
   
  Παράλληλα έχει εγκριθεί η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 12 εκ. ευρώ με σκοπό την χρηματοδότηση των επιχειρησιακών στόχων και την κάλυψη τρεχουσών αναγκών λόγω της λειτουργικής αναδιοργάνωσης, ενώ έχει εγκριθεί ο επιχειρηματικός σχεδιασμός για συγχώνευση της Εταιρίας με την GIT.
   
  Αντιόπη Σχοινά
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ