Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Αυγ-2011 18:10

  Μάρακ: Προσπάθεια διεύρυνσης δραστηριοτήτων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει  τις δραστηριότητες της  εταιρείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ.

  Όπως επισημαίνεται, οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα έχουν  ευδοκιμήσει αναμένεται να βελτιωθούν τους προσεχείς μήνες λόγω των ενεργειών που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους μειώνοντας έτσι τον πιστωτικό κίνδυνο και κίνδυνο ρευστότητας από την εγχώρια αγορά. Παράλληλα όμως γίνονται προσπάθειες για τη διατήρηση και επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό.

  Επιπλέον η εταιρία αναπτύσσεται στο τομέα ενέργειας και ειδικότερα σε ήπιες μορφές όπως η γεωθερμία. Επίσης αναμένουμε την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ όπου η εταιρεία έχει δύο έργα της τάξεως των 5 εκ € για τα οποία γίνονται ενέργειες για να ενταχθούν.

  Τα πρώτα αποτελέσματα της οικονομικής αναδιοργάνωσης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο εξωτερικό, είναι ορατά με το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν κερδοφόρο, σημειώνεται σχετικά.

  Σημειώνεται ότι το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12.4.2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.). Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. Το Δ.Σ. της εταιρείας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της καθαρής θέσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ