Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαϊ-2011 16:58

  Μάρακ: Ενέργειες για την άρση επιτήρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διευκρινίσεις για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την άρση επιτήρησης των μετοχών της προέβη η Μάρακ.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Ήδη η εταιρεία το 2010 ανέλαβε και υλοποιεί στο Σουλτανάτο του ΟΜΑΝ τη σχεδίαση και ανάπτυξη στην ασύρματη διασύνδεση πέντε χιλιάδων σημείων εξόρυξης πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού Petroleum Development Oman (PDO) ως μέλος διεθνούς ενώσεως εταιριών. Το τμήμα του έργου που αναλογεί στη ΜΑΡΑΚ ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 δολαρίων. 

  Οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα προσδοκούμε να ευδοκιμήσουν τους προσεχείς μήνες οφείλονται αφενός στις ενέργειες που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους και αφετέρου στην επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό και ειδικότερα στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Επιπλέον η εταιρία αναπτύσσεται δυναμικά στους τομείς περιβάλλον και ήπιες μορφές ενέργειας όπως γεωθερμία κλπ. 

  Άξιο αναφοράς είναι ότι η εταιρεία αναμένεται εντός της χρήσης 2011 να επιτύχει αύξηση του τζίρου της κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά με ταυτόχρονη μείωση στα λειτουργικά της έξοδα. Οι εξαγωγές της εταιρείας κατά την τρέχουσα χρήση αναμένεται να αγγίξουν το 50% των πωλήσεων κάτι το οποίο θα αποτελέσει και ιστορικό ρεκόρ. 

  Ως συνέπεια των παραπάνω, τόσο σε εταιρικά όσο και σε ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης που διανύουμε, αναμένεται να ενισχυθεί η καθαρή θέση και τα αποτελέσματα χρήσης του 2011. Τέλος το Δ.Σ. της εταιρείας είναι διατεθειμένο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την καθαρή θέση αυτής. 

  Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12.4.2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.). Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020