Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2010 16:17

  Μάρακ: Σε επιτήρηση παραμένουν οι μετοχές

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κατηγορία Επιτήρησης παραμένει το σύνολο των μετοχών της Μάρακ, όπου μεταφέρθηκε στις 12.4.2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της προηγούμενης χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. 

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είναι διατεθειμένο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την καθαρή θέση αυτής. 

  Αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει:

  "Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. 

  Ήδη η εταιρεία ανέλαβε και υλοποιεί στο Σουλτανάτο του ΟΜΑΝ τη σχεδίαση και ανάπτυξη στην ασύρματη διασύνδεση πέντε χιλιάδων σημείων εξόρυξης πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού Petroleum Development Oman (PDO) ως μέλος διεθνούς ενώσεως εταιριών. Το τμήμα του έργου που αναλογεί στη ΜΑΡΑΚ ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 δολαρίων. Οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα προσδοκούμε να ευδοκιμήσουν τους προσεχείς μήνες οφείλονται αφενός στις ενέργειες που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους και αφετέρου στην επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό και ειδικότερα στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Επιπλέον η εταιρία αναπτύσσεται δυναμικά στους τομείς περιβάλλον και ήπιες μορφές ενέργειας όπως γεωθερμία κλπ. 

  Άξιο αναφοράς είναι ότι έχει επετεύχθη σημαντική μείωση των ζημιογόνων αποτελεσμάτων της εταιρείας και του Ομίλου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο, παρά την επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της εταιρείας με αντίστοιχη επιδείνωση στην καθαρή της θέση. 

  Επίσης αναμένοντας την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς, η εταιρεία μας εκτός των έργων ΕΣΠΑ, μέρος των οποίων αναμένει να της ανατεθούν, θα υλοποιήσει το Έργο ΝAFTILOS του ΥΠΑΝ εντός της χρήσης του 2011 το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μας έχει ανατεθεί από το 2009. 

  Ως συνέπεια των παραπάνω, τόσο σε εταιρικά όσο και σε ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης που διανύουμε, δεν αναμένεται να ενισχυθεί η καθαρή θέση και τα αποτελέσματα χρήσης του 2010. Επιπλέον αναμένουμε να ενισχυθεί η καθαρή θέση και τα αποτελέσματα της εταιρείας την επόμενη χρήση δεδομένου των ανωτέρων έργων καθώς και άλλων που είναι σε εξέλιξη. Τέλος το Δ.Σ. της εταιρείας είναι διατεθειμένο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την καθαρή θέση αυτής."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ