14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Σε συμφωνία με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση του συνόλου του δανεισμού της ήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Cardico.
Η διοίκηση της εισηγμένης οριστικοποίησε χθες τη σχετική συμφωνία με τις δέκα, συνολικά, τράπεζες –εκ των οποίων τέσσερις ελληνικές, τρεις γαλλικές και τρεις κυπριακές- για τη ρύθμιση δανεισμού ύψους 69 εκατ. ευρώ, ενώ εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αναχρηματοδότηση επετεύχθη με, δεδομένων των συνθηκών, χαμηλό επιτόκιο, το οποίο ανέρχεται στο 3% για όλη τη διάρκεια των δανείων. Σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για τη συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την επαναφορά της Cardico σε τροχιά ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου η Cardico είχε ανακοινώσει πως βρίσκεται στο στάδιο τελικής συμφωνίας και υπογραφής μνημονίου κατανόησης με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών που μεταξύ άλλων προβλέπει την κεφαλαιοποίηση μέρους των χρεών.