Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Αυγ-2010 17:31

  Μάρακ: Ενέργειες για την άρση επιτήρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευκρινίσεις για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί με στόχο τη βελτίωση της καθαρής της θέσης ανακοίνωσε η Μάρακ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. 

  Οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα προσδοκούμε να ευδοκιμήσουν τους προσεχείς μήνες οφείλονται αφενός στις ενέργειες που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους και αφετέρου στην επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό και ειδικότερα στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Επιπλέον η εταιρία αναπτύσσεται δυναμικά στους τομείς περιβάλλον και ήπιες μορφές ενέργειας όπως γεωθερμία κ.λ.π. 

  Αναμένοντας την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς, η εταιρεία μας εκτός των έργων ΕΣΠΑ, μέρος των οποίων αναμένει να της ανατεθούν, θα υλοποιήσει μέρος του Έργου ΝAFTILOS του ΥΠΑΝ εντός της χρήσης του 2010 το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μας έχει ανατεθεί από το 2009. 

  Ως συνέπεια των παραπάνω, σημειώνεται στην ανακοίνωση, τόσο σε εταιρικά όσο και σε ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης, αναμένεται να ενισχυθούν η καθαρή θέση και τα αποτελέσματα χρήσης του 2010. Τέλος το Δ.Σ. της εταιρείας είναι διατεθειμένο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την καθαρή θέση αυτής. 

  Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12.4.2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.). 

  Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της προηγούμενης χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ