Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 28-Μαϊ-2024 18:09

    ΕΚΑΒ: Αυξημένη ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη του τελικού του UEFA Europa Conference League

    ΕΚΑΒ: Αυξημένη ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη του τελικού του UEFA Europa Conference League
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που τυχόν προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, έχει εκπονήσει το ΕΚΑΒ, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

    Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), πέραν των Δημόσιων Νοσοκομείων Υποδοχής Αναφοράς όπως αυτά έχουν ορισθεί από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), θα θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, τόσο της 1ης όσο και της 2ης ΥΠΕ, που εφημερεύουν στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

    Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν (επιπλέον των δυνάμεων που θα εκτελούν την ημερήσια & βραδινή υπηρεσία τους), πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ. Παράλληλα όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΕΚΑΒ που θα κινούνται στις όμορες περιοχές, τόσο της περιοχής διεξαγωγής του αγώνα όσο και των περιοχών υποδοχής (fan points) και μετακίνησης των φιλάθλων, θα τεθούν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε επείγοντα περιστατικά που θα προκύψουν, ενώ στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας θα βρίσκεται και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

    Ο κεντρικός επιχειρησιακός συντονισμός όλων των δυνάμεων του ΕΚΑΒ, καθ' όλη την διάρκεια της 29ης Μαΐου, θα πραγματοποιείται από στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), τα οποία θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στέλεχος του ΕΚΑΒ που θα βρίσκεται στο Συντονιστικό Κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ