Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 08:07

  Οι εξήντα μέρες που κρίνουν το στοίχημα της ανοσίας

  Οι εξήντα μέρες που κρίνουν το στοίχημα της ανοσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι ειδικοί προειδοποιούν πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ισχυρό ποσοστό ανοσίας, μπροστά στο φόβο ενός επόμενου κύματος της πανδημίας από το Σεπτέμβριο… φόβος που επιτείνεται λόγω των μεταλλάξεων και ειδικά μετάλλαξης Δέλτα του ιού που επικρατεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαρακτηρίζεται από αυξημένη μεταδοτικότητα.

  Στόχος είναι ο αριθμός των εμβολιασμένων με μια δόση να φτάσει το 70% μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7.500.000 εμβολιασμοί. 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43% και περισσότεροι από τρία εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31%.

  "Καμία, λοιπόν, δεύτερη δόση δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει. Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα κάνει διακοπές. Το τείχος προστασίας πρέπει να υψωθεί και τη σκυτάλη την πήραν ήδη στα χέρια τους οι νέοι, με τον ενθουσιασμό των 18 έως 28 ετών.

  Ο χρόνος τρέχει. Η προσπάθεια πρέπει να είναι σταθερή και ο χρόνος είναι 60 ημέρες μπροστά μας, που πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ανοσοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού μας" σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

  "Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα του ιού που επικρατεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την αυξημένη μεταδοτικότητα, δημιουργεί οπωσδήποτε μία ανησυχία για τη μετάδοσή της σε γειτονικές χώρες και τη δημιουργία ενός τέταρτου κύματος επιδημίας.

  Η ένταση αυτού του κύματος, εάν υπάρξει και στη χώρα μας, θα είναι ηπιότερη ως προς τις νοσηλείες και τους θανάτους και θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις, το πρόγραμμα δηλαδή στο οποίο έχει επιμείνει η χώρα μας, αποτελεί τη σημαντικότερη ασπίδα προστασίας" είπε.

  Ανοίγουν ραντεβού

  Σε σχέση με τις παραδόσεις από τις εταιρείες, τον μήνα Ιούλιο περιμένουμε από την Pfizer περισσότερες από 1.550.000 δόσεις, με συνολικές παραδόσεις για το τρίτο τρίμηνο στα 4.880.000 δόσεις.

  Από την εταιρεία Moderna αναμένονται 380.000 δόσεις και από την εταιρεία Johnson & Johnson, 152.000 δόσεις τον Ιούνιο, μέχρι τέλος Ιουνίου και 171.000 δόσεις τον Ιούλιο.

  "Έχουμε ανοίξει πολλά διαθέσιμα ραντεβού στην χώρα και αυτή την στιγμή κάποιος πολίτης μπορεί να βρει διαθέσιμο ραντεβού για οποιοδήποτε από τα εμβόλια, ακόμα και για τα mRNA εμβόλια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

  Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της χώρας, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν με mRNA εμβόλια, παραδείγματος χάριν, με το εμβόλιο της Pfizer, 25 Ιουνίου",  είπε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Vicky.kourlibini@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ