Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 18:32

  Ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα - Στο 31% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα

  Αυτή θα είναι η σειρά που θα γίνουν οι εμβολιασμοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργεί ανησυχία για τη μετάδοση στις γειτονικές χώρες, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση, όμως η ένταση αυτού του κύματος θα είναι ηπιότερη λόγω του εμβολιασμού, όπως εκτίμησε.

  "Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις αποτελεί τη μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας. Η σημασία της χορήγησης της είναι καθοριστική", είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως συστήνεται και η δεύτερη δόση να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο.

  Εξήγησε πως υπάρχει δυνατότητα χορήγησης αλλού εμβολίου αλλά η επίδραση στην ανοσία είναι υπό μελέτη.

  "Έχουμε εξήντα ημέρες που πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ανοσοποίηση", είπε η κ. Θεοδωρίδου.

  Τόνισε πως πολλοί ασχολούνται με το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης. Όπως είπε φαίνεται πως η ανοσία με δύο δόσεις διαρκεί περισσότερο από όσο αρχικά αναμένονταν.

  Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε πως ξεπέρασαν τα 7,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί.

  Στο 31% φτάνει πλέον το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ στο 86% διαμορφώνεται το ποσοστό των γιατρών που έχει εμβολιαστεί.

  Όσον αφορά τέλος την προσέλευση για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τις νέες συστάσεις για τα ηλικιακά όρια, αυτό φτάνει το 97%.

  Τέλος, η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θα γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ