Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 12:01

  Συνεκπαίδευση προσωπικού Ειδικών Δυνάμεων από Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ

  Συνεκπαίδευση προσωπικού Ειδικών Δυνάμεων από Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δεύτερη συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας - Κύπρου - ΗΠΑ σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 16 έως τις 24 Μαρτίου.

  Η συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών χωρών. Τον συντονισμό της δραστηριότητας είχε η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Ελλάδας.

  Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου 'Αμυνας Κύπρου αναφέρει ότι το προσωπικό είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε αντικείμενα όπως: βολές μάχης ταχείας αντίδρασης σε στατικούς στόχους ημέρα και νύχτα, αμφίβιες επιχειρήσεις πλησίον ακτής και νηοψίες με πρακτική εφαρμογή στη φρεγάτα "ΨΑΡΑ" και του εκπαιδευτικού πλοίου "ΑΡΗΣ" του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

  Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε η άρτια εκπαίδευση, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση επιχειρήσεων αντιμετώπισης σύγχρονων απειλών.

  ΠΗΓ:Η ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ