Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 10:33

  Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, ΗΠΑ και Βόρειας Μακεδονίας

  Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, ΗΠΑ και Βόρειας Μακεδονίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 26 Μαρτίου, η συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σε αντικείμενα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα σε ζώνες ρίψεως στις περιοχές της Αττικής και της Λάρισας.

  Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν άλματα από μεγάλα ύψη [High Altitude Low Opening (HALO) και High Altitude High Opening (HAHO)] καθώς και Στατικού Ιμάντα (Static Line) ημέρα και νύχτα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

  Από την Ελλάδα συμμετείχαν προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), ένα ελικόπτερο (Ε/Π) UH-1H και ένα Ε/Π CH-47D της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

  Από τις ΗΠΑ συμμετείχε προσωπικό του 10th Special Forces Group και από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων.

  Σημειώνεται, ότι το προσωπικό από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας που συμμετείχε στη συνεκπαίδευση είναι απόφοιτοι του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) που εκτελέστηκε στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) το 2020.

  Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της διαλειτουργικότητας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ