Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Φεβ-2021 18:36

  Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Παραίτηση βόμβα του Ισίδωρου Ντογιάκου μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα

  Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Παραίτηση βόμβα του Ισίδωρου Ντογιάκου μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Παραίτηση βόμβα από μέλος της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων (ΕΔΕ) από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρείο της  Ένωσης για τον Δημ. Κουφοντίνα με την οποία καλούσε, μεταξύ άλλων, την Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι τον απεργό πείνας.

  Με επιστολή του στο ΔΣ  ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωση  "έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου".

  Η ΕΔΕ,  αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την επίμαχη ανακοίνωσή της με την οποία ζητάει από την Πολιτεία "να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:

  Α) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,

  Β) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και

  Γ) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων".

  Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει ο κ. Ντογιάκος, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ  είναι "καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της".

  Αναφέρει ακόμα  ότι "το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια  της ΕΔΕ επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της".

  Διαβάστε ακόμη: 

  * "Κραδασμοί" μεταξύ δικαστών για την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ