Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 10:04

  Νέα επίθεση Κ. Δομαζάκη στον Δ. Βιντζηλαίο

  Νέα επίθεση Κ. Δομαζάκη στον Δ. Βιντζηλαίο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζεται η κόντρα μέσω ανακοινώσεων μεταξύ του Κ. Δομαζάκη με τον επενδυτή της Creta Farms Δ. Βιντζηλαίο. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Creta Farms, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις πέρυσι 82 εκατ. ευρώ, EBITDA 4,6 εκατ. ευρώ και ενισχύθηκε η ρευστότητα της της με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επανεμφανίσθηκε εξαπολύοντας νέα βέλη κατά του Δ. Βιντζηλαίου. 

  Στη σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Δομαζάκης υποστηρίζει τα εξής: 

  - Η Νέα Εταιρεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 05/02/2020 Συμφωνία Εξυγίανσης, ανέλαβε Παθητικό 58.457.558,93 ευρώ. 
  - Στο από 23/10/2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Πρωτόκολλο Μεταβίβασης Επιχείρησης, το χρέος προς το Δημόσιο υπερδιπλασιάσθηκε και το Παθητικό αυξήθηκε σε 69.141.814,14 ευρώ. 
  - Στις 23/10/2020 η Νέα Εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα επενδύσει 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Εξυγίανσης. 
  - Στην από 27/01/2021 ανυπόγραφη ανακοίνωση της CRETA FARMS αναφορικά "με τη στήριξη του νέου στρατηγικού επενδυτή IMPALA INVEST BV", αναφέρεται ότι "η creta farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ καταβολή κεφαλαίου από την IMPALA INVEST BV", πράγμα αναληθές. Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται δήλωση για "ενισχυμένη ρευστότητα με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα" και "EBITDA στα 4,6 εκατ. ευρώ", αποκρύπτοντας ότι η όποια ρευστότητα είναι μέγεθος μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα, διότι η εκκαθάριση των σχέσεων με τους Πελάτες μετά την Τιμολόγηση των Πιστώσεων στις 22/01/2021 έχει αφήσει ένα ελλειμματικό ταμείο. 
  - Είναι, λοιπόν, επιεικώς αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της εταιρείας, που ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο φερόμενος Επενδυτής δήλωσε σε συνέντευξη του στις 11/10/2020 ότι αυτοχρηματοδοτείται.

  Και καταλήγει ο κ. Δομαζάκης "είναι φανερό, ότι μεταβάλλονται κατά περίσταση οι δηλώσεις του "Επενδυτή" και άλλοτε έχει χρηματοδοτήσει, άλλοτε θα χρηματοδοτήσει και στο μεταξύ, το παθητικό αυξάνεται και το χρέος προς το Δημόσιο διπλασιάζεται επί των ημερών του.  Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο στο επενδυτικό σχήμα.  Συνεχίζει το γαϊτανάκι της κοροϊδίας του επενδυτικού κοινού, όλων των Αρχών που έχουν εμπλακεί σε αυτή την ιστορία και των καταναλωτών”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ