Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 07:30

  Ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της Alpha Bank

  Ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο εσωτερικός μετασχηματισμός των θυγατρικών της Alpha Bank που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο έτη ολοκληρώθηκε.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, εκτιμάται ότι ο μετασχηματισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάδειξη αξίας στον Όμιλο και εν τέλει στη μετοχή της Τράπεζας.
   
  Η Alpha Bank ενοποιεί κάτω από μια 100% θυγατρική holding εταιρία τις διεθνείς εταιρίες του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα τις Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus και Alpha Bank Albania. 

  Μέσω της αναδιοργάνωσης αυτής η Τράπεζα φαίνεται ότι επιδιώκει στρατηγικές ευελιξίες και "ξεκλείδωμα" αξίας, αξιοποιώντας τις πολύ δυνατές παρουσίες της σε Ρουμανία και Κύπρο και προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, στην ανάδειξη της αξίας τους και στη συνακόλουθη αποτίμηση των δραστηριοτήτων του εξωτερικού από την αγορά.
   
  Η αναδιοργάνωση αυτή έλαβε όλες τις εποπτικές και λοιπές εγκρίσεις και η ολοκλήρωσή της συμπίπτει χρονικά με τη θετική κατάληξη του Project Galaxy (τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 10,8 δια ευρώ) που θα σηματοδοτήσει την δεύτερη φάση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank, σε πρώτη φάση με το πλάνο μέχρι το 2022 που έχει ήδη παρουσιάσει το Capital.gr και με τον εταιρικό της μετασχηματισμό.

  Αυτα θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί σε στρατηγικές όπως η προσήλωση στους εταιρικούς πελάτες και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, όπου διαβλέπει ευκαιρίες, με συνολικές χορηγήσεις που θα κυμανθούν μεταξύ 3,5 δισ. και 4 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χορηγήσεων θα αφορά επιχειρήσεις και ένα μικρό τη λιανική τραπεζική.

  Σε ό,τι αφορά τα "κόκκινα" δάνεια, στόχος είναι η μείωσή τους σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το 2022. Επίσης, στρατηγική απόφαση είναι η διατήρηση μη εξυπηρετούμενων δανείων 7 δισ. ευρώ, ώστε να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία μέσω ποιοτικής διαχείρισης.

  Διαβάστε ακόμη

  Alpha Bank: Στην τελική φάση η ολοκλήρωση τιτλοποίησης κόκκινων δανείων 10,8 δισ. ευρώ

  Τράπεζες: Οι προτεραιότητες των τεσσάρων συστημικών για το 2021

  Τι προβλέπει το σχέδιο "Eurobank of 2030"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ