Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 15:34

  Καλή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα για τον κορονοϊό

  Καλή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα για τον κορονοϊό, όπως είπε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

  "Δεν έχουμε ημέρες Μαρτίου και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή. Δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε εγρήγορση. Ο δείκτης μετάδοσης είναι στο 0,25", όπως είπε.

  "Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown, πρέπει να ξεκινήσει η οικονομία και το τουρισμός", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζονται μόνο τα τεστ ελέγχου στις πύλες εισόδου, αλλά απαιτείται και η τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής.

  "Η αλήθεια είναι πως χαλαρώσαμε και πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο", ανέφερε.

  Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος σημείωσε πως οι ΜΕΘ είναι πλέον εξοικειωμένες με το νέο κορονοϊό και υπάρχει μεγάλη εμπειρία του ιατρικού προσωπικού στη διαχείριση της νόσου. "Έχουμε καταφέρει επίσης να υπάρχει επάρκεια σε υλικοτεχνική υποδομή. Η έγκαιρη λήψη μέτρων οδήγησε σε μικρό αριθμό κρουσμάτων", είπε.

  Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας σημείωσε πως είναι δύσκολο προς το παρόν να κάνουμε προβλέψεις για το εάν και πότε θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. "Δεν ξέρουμε στο μέλλον πόσο κοντά θα είμαστε σε φάρμακα και εμβόλια. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τοπικές εκρήξεις πανδημίας".

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ