Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 12-Ιαν-2020 10:29

  Ταμείο Εθνικής Άμυνας: Πρόσκληση Μητσοτάκη για νέους Εθνικούς Ευεργέτες

  Ταμείο Εθνικής Άμυνας: Πρόσκληση Μητσοτάκη για νέους Εθνικούς Ευεργέτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται να ιδρύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως δεδομένα την ένταση των τουρκικών προκλήσεων και απειλών, καθώς και τη μείωση του προϋπολογισμού για εξοπλισμούς στη 10ετία της οικονομικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος".

  Το εν λόγω Ταμείο θα έχει τη μορφή ενός ειδικού λογαριασμού που θα ενισχύσει την Εθνική Άμυνα, ενώ οι οικονομικές συνδρομές θα χρησιμοποιηθούν στοχευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των τριών Όπλων και τις ιεραρχήσεις των επιτελών.

  Επίσης, στο πλαίσιο της σύστασης του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο σε επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Δηλαδή, υπό μία έννοια, να αναδειχθούν σε νέους Εθνικούς Ευεργέτες, όπως ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο οποίος κληροδότησε στην Ελλάδα το τεράστιο για την εποχή του ποσό των 7,65 εκατ. χρυσών φράγκων, το οποίο δόθηκε για την αγορά του θωρηκτού "Αβέρωφ". Ένα ακόμη παράδειγμα επιφανούς Έλληνα είναι ο Αντώνης Μπενάκης, ο οποίος ενίσχυσε τον Μακεδονικό Αγώνα και ίδρυσε το Μουσείο Μπενάκη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ