Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιαν-2020 09:13

  Από τον Ευαγγελισμό ξεκινά το "λίφτινγκ" του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία

  Από τον Ευαγγελισμό ξεκινά το "λίφτινγκ" του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής ξεκινά ο σχεδιασμός της Αριστοτέλους για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που εκτός από την ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει εξαγγελθεί, περιλαμβάνει και κτιριακές τροποποιήσεις.

  Κατά την επίσκεψή του στον "Ευαγγελισμό", ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την χωροταξική αλλαγή του ισογείου, το οποίο μετατρέπεται στο σύνολό του σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης έγινε έλεγχος στις μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, ενόψει και της αναμενόμενης έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης το επόμενο δίμηνο. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με θέμα τη διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων.
   
  Οι κτιριακές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μεταξύ άλλων θα αφορούν στον ενεργειακό εκσυγχρονισμό τους, στη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των χειρουργείων και μηχανημάτων. Ήδη μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει σε επαφές με προέδρους των τμημάτων αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών σχολών.
   
  Διαγνωστικά μηχανήματα από τον ιδιωτικό τομέα
  Στο πλαίσιο άλλωστε της βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ, ξεκινούν μέσα στο μήνα, πιλοτικά σε τρία νοσοκομεία, συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα. Τα νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, έχουν ήδη επιλεγεί και θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η σύμπραξη αφορά σε διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται με ιδιωτικά μηχανήματα μέσα στα νοσοκομεία, με το ΕΣΥ να πληρώνει για καθορισμένο αριθμό εξετάσεων. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

  Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι η οργάνωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να ανοίξουν περισσότερες κλίνες, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με στόχο την δημιουργία σχεδίου διαλογής των ασθενών που θα μειώσει τις αναμονές και θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά έκτακτα περιστατικά, των εφημεριών, των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας για μείωση των αναμονών, των υποδομών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με στοχευμένες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού τους, της διαχείρισης των χρονίως πασχόντων ασθενών.

  Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Κικίλιας, οι πόροι για το "λίφτινγκ" στο ΕΣΥ, θα εξασφαλιστούν από τον κρατικό Προϋπολογισμός, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είτε με δωρητές.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ