Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 16:06

  Χρ. Σταϊκούρας: Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος η αναβάθμιση της Ελλάδας σε "ΒΒ" από τον οίκο R&I

  Χρ. Σταϊκούρας: Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος η αναβάθμιση της Ελλάδας σε "ΒΒ" από τον οίκο R&I
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος αλλά και της βελτιωμένης άποψης για την ελληνική οικονομία, ενός "συντηρητικού" οίκου αξιολόγησης, η οποία προέκυψε από τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και την εφαρμογή μίας συνεκτικής και ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής, χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τη σημερινή αναβάθμιση της χώρας από τον ιαπωνικό οίκος αξιολόγησης "Rating and Investment Information, Inc. (R&I)".

  Σύμφωνα με τον υπουργό, παρά το ότι η R&I δεν είναι επιλέξιμος οίκος αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB eligible), η εν λόγω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας (αξιόχρεου) του ελληνικού δημοσίου δίδεται 8 μήνες μετά την αμέσως προηγούμενη από τον ίδιο οίκο (Απρίλιος 2019), ενώ το νέο rating είναι το υψηλότερο συγκριτικά με όλων των άλλων οίκων και μόλις 2 βαθμίδες πίσω από το investment grade status (ΒΒΒ-). "Το υπουργείο Οικονομικών, με τον ΟΔΔΗΧ, συνεχίζει τη βήμα- βήμα αποκατάσταση της κανονικότητας", καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

  Σημειώνεται ότι ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης προέβη σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας (αξιόχρεου) της ελληνικής οικονομίας, κατά δύο βαθμίδες, από Β+ με θετική προοπτική (positive outlook) σε ΒΒ με σταθερή προοπτική (stable outlook).

  Διαβάστε ακόμα: 

  Διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ΒΒ από τον οίκο R&I

  Scope: Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και το 2020

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ