Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 08:14

  Folli- Follie: Κλήσεις υπόπτων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  Folli- Follie: Κλήσεις υπόπτων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν για το θέμα της Folli-Follie τα μέλη των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο 2015-2016 για ενδεχόμενες παραλήψεις τους σε σχέση με την εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

  Όπως κατ΄επανάληψη έχει γράψει το capital.gr ήταν δικαστικός μονόδρομος οι εποπτικές αρχές να κληθούν να εξηγήσουν το πλαίσιο ενεργειών τους κι αν ενήργησαν με την ταχύτητα που όφειλαν.

  Η εντολή δόθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Σπύρο Παππά σε πταισματοδίκη που έστειλε κλήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς φέρονται να μην έκαναν ενδελεχείς ελέγχους, ως όφειλαν, στην εταιρεία.

  Οι οποίοι, αν είχαν γίνει εγκαίρως (καθώς υπήρχαν και σχετικές καταγγελίες), ενδεχομένως να είχε αποφασιστεί νωρίτερα η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της και το ύψος της ζημίας για τους ομολογιούχους να ήταν σαφώς μικρότερο από ότι τώρα.

  Αν και η εταιρεία είχε προβλήματα πολύ καιρό πριν όπως έδειξαν τα στοιχεία, η αναστολή έγινε τελικώς τον Μάρτιο του 2018 όταν η FF δήλωσε στην Επιτροπή αδυναμία παροχής στοιχείων για τις οικονομικές της καταστάσεις.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ