Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 08:43

  Folli Follie: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε λάβει προειδοποίηση από το 2015

  Folli Follie: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε λάβει προειδοποίηση από το 2015
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προειδοποίηση από το 2015 για ενδεχόμενες ατασθαλίες στην Folli Follie φέρεται να είχε λάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν προχώρησε σε ουσιαστική έρευνα με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί σε τεράστια- κατά την κατηγορία- διόγκωση.  

  Η ύπαρξη και μόνον τέτοιας επιστολής καταδεικνύει πως προφανώς η υπόθεση έχει πέραν της οικονομικής και θεσμική διάσταση κυρίως στο επίπεδο των εποπτικών οργάνων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε φτάσει από το 2015 επιστολή στην οποία περιγράφονταν καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εταιρία, για τον τρόπο λειτουργίας της και βεβαίως για τα ταμειακά διαθέσιμα. Η επιστολή ήταν ανώνυμη και αναφερόταν σε δαπάνες και άλλα στοιχεία όμως θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία μιας έρευνας η οποία θα απέτρεπε την εξέλιξη του σκανδάλου.

  Αυτή η σε βάθος έρευνα, όπως καταγγέλλεται δεν έγινε (έγιναν επιμέρους ενέργειες για κάποιες αναφερόμενες δαπάνες) αλλά ουσιαστικά το βάθος του προβλήματος δεν εντοπίστηκε.  

  Η καθυστέρηση

  Όμως "ευθύνες" καταλογίζονται στις εποπτικές αρχές και καθυστερημένη αντίδραση όταν πλέον ξέσπασε (τον Μάιο του 2018) το σκάνδαλο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί, όπως λέγεται, να καταθέσει αυτομάτως μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζει τέλος του καλοκαιριού την έκθεση με τις διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην εταιρία γιατί δεν προσκόμισε στοιχεία για τον ισολογισμό του 2017 (που δημοσιεύθηκε το 2018). Λάθος χρονιά.

  Όμως, όπως λένε αρμόδιες πηγές, θα έπρεπε να έχει σταλεί αναφορά για τον ισολογισμό του 2016 (ο οποίος δημοσιεύθηκε το 2017)  καθώς τότε φέρεται να έγιναν οι πωλήσεις μετοχών εκ μέρους της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Έτσι αναγκάστηκε ο εισαγγελέας να να περιμένει, τον ισολογισμό του 2016 όπως επίσης και μιας 15ετίας πίσω ώστε να προχωρήσει την έρευνά του. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως η μηνυτήρια αναφορά για τους ισολογισμούς του 2016 έφτασε στην εισαγγελία προ ολίγων ημερών.  

  Οι διώξεις

  Οι πρώτες διώξεις με αυτά τα δεδομένα ήρθαν στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμα κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια. Πριν από λίγες μέρες ήρθαν οι νέες κλήσεις υπόπτων του εισαγγελέα σε 13 άτομα για εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ