Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Αυγ-2019 08:33

  Παρουσία αστυνομικών ο έλεγχος κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες

  Παρουσία αστυνομικών ο έλεγχος κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με συνοδεία αστυνομικών θα πραγματοποιούν οι ελεγκτές τους ελέγχους κομίστρου, σύμφωνα με όσα προβλέπει η δέσμη μέτρων που προωθεί ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες. Στόχος είναι να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων και να μειωθεί η εισιτηριοδιαφυγή που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ως επί το πλείστον, σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Για τον σκοπό αυτό έχει υπάρξει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Προστασίας του πολίτη.

  Την ίδια στιγμή, επιστρέφει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ), καθώς έχει καταγραφεί δυσανάλογα μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Με στόχο την ενίσχυση του αριθμού των υπαλλήλων, το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει, σε πρώτη φάση, στη λύση των μετατάξεων περίπου 30 οδηγών και εργαζομένων του ΟΑΣΑ σε κόμματα ή πολιτικούς που έμειναν εκτός Βουλής κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

  Παράλληλα, προωθείται η επαναλειτουργία των εκδοτηρίων σε σταθμούς του μετρό με μεγάλη κίνηση, ενώ με ορίζοντα την άνοιξη του 2020 σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμογή που να επιτρέπει χρέωση με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.  Με τον τρόπο αυτό δεν θα απαιτείται η προμήθεια ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

  Δημ. Δελεβέγκος 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ