Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 13:17

  Τι λέει ο Κ. Φρουζής στο υπόμνημά του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις κατηγορίες που του αποδίδονται στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος μετέβη στην Ευελπίδων προκειμένου να επικυρώσει την εισαγγελική διάταξη που του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για δωροδοκία.

  Στο υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης, ο κ. Φρουζής επαναλαμβάνει ότι ακόμη δεν έχει λάβει γνώση της σχηματισθείσης δικογραφίας και διαβεβαιώνει ότι δεν διανοήθηκε ποτέ να διαφύγει από τη χώρα.

  Αναλυτικότερα, ο Κ. Φρουζής αναφέρει ότι αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του αποδίδεται "χωρίς βέβαια να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που τη συνθέτουν και με αφορούν καθ’ οδόν δεν έχω λάβει γνώση της σχηματισθείσης δικογραφίας".

  Αναφορικά με την εισαγγελική διάταξη που του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα, ο Κ. Φρουζής τονίζει ότι ουδέποτε διανοήθηκε να "διαφύγει" στο εξωτερικό, καθώς αυτό όχι μόνο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά θα του στερούσε και τη δυνατότητα να υπερασπισθεί τον εαυτό του και να συνδράμει τη δικαιοσύνη στο έργο της ανεύρεσης αλήθειας. 

  Στο υπόμνημά του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis σημειώνει εξάλλου πως γνώριζε για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση από το καλοκαίρι του 2017 με αφορμή δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών –οι οποίοι στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν. 

  ΣυμβΠλη1

  δρουσυμβ2

  Συμφρου3

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Ο Κ. Φρουζής πλήρωσε και έκλεισε την εκκρεμότητα με το ΚΕΦΟΜΕΠ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ