Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαρ-2017 08:00

  Ποιοι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου... "ξεχρεώνουν" εκατομμύρια με "ομόλογα Σώρρα"

  Ποιοι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου... "ξεχρεώνουν" εκατομμύρια με "ομόλογα Σώρρα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ρυθμούς αύξησης γεωμετρικής προόδου λαμβάνουν τα εξώδικα "τύπου Σωρρα" με τα οποία επιχειρείται να αποσβέσουν τα χρέη τους προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ, διάφοροι φορολογούμενοι. Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι οφειλές άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να επιχείρησαν να συμψηφίσουν με τα περίφημα ομόλογα Σώρρα, τουλάχιστον 40 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που "παίζουν" καθυστερήσεις με την εφορία και το Δημόσιο ταμείο στηριζόμενοι στην βιομηχανία των εξωδίκων του ιδρυτή της "Ελλήνων Συνέλευσις".

  Την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει προχωρήσει εις βάθος την έρευνα  για "εγκληματική οργάνωση" σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, αποκαλύπτεται ότι πέραν των 6000 φυσικών προσώπων (μικροοφειλετών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα) οι οποίοι έχουν αποστείλει εξώδικα τέτοιου τύπου σε εφορίες, ΔΕΗ και ασφαλιστικά ταμεία , υπάρχουν και πρόσωπα που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ.

  Ανάμεσά τους είναι επιχειρηματίες:

  - Από την Ελευσίνα με 1,3 εκατομμύρια οφειλή
  - Από την Τρίπολη με 3 εκατομμύρια
  - Από την Καβάλα με 8 εκατομμύρια
  - Από την Κηφισιά 1,5 εκατομμύριο
  - Από τη Λάρισα 5 εκατομμύρια
  - Από τη Χαλκίδα 4,5 εκατομμύρια
  - Εταιρία οπτικών από τον Πειραιά με 1,2 εκατομμύριο
  - Ταχυφαγείο από το Ναύπλιο με 400.000 ευρώ

  Αθροιστικά οι οφειλές αυτές αγγίζουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται να έχει απαντήσει στις εισαγγελικές αρχές  πως ουσιαστικά αυτά τα χρήματα που επικαλείται ο Σώρρας, "δεν υπάρχουν".  

  Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.

  Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχουν κατατεθεί και άλλα στοιχεία:
   
  - Το e-mail που έστειλε η Τράπεζα της Ελλάδας στις 29 Μαρτίου 2013 προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με τα χρεόγραφα 600 δισ. δολαρίων, τα οποία διέδιδε ότι διέθετε ο Σώρρας και ότι τα είχε διαθέσει στο Ελληνικό Δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους

   - Την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στις 5 Απριλίου 2013, στην οποία επισημαίνεται ότι "εξετάσαμε τα έγγραφα και ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών (...) Το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct, αυτοί όμως είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό.

   - Εκτύπωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στην οποία αναφέρεται ότι όλα τα International Bill of Exchange -τα οποία επικαλείτο ο Σώρρας για να αποδείξει την ύπαρξη της μυθικής του περιουσίας- όπως αυτά που περιγράφονται στο μήνυμα της "Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc.” ότι είναι άνευ αξίας.

  Κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους κατόχους του αμερικανικού δημοσίου χρέους, στον οποίο δεν αναγράφεται ο Αρτέμης Σώρρας παρότι τα 600 δισ. δολάρια που υποτίθεται ότι διαθέτει θα τον καθιστούσαν τον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ μετά την Κίνα και την Ιαπωνία!

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ