Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2015 14:10

  Για δικαίωση του αγώνα των απλήρωτων ναυτικών της ΝΕΛ κάνει λόγο το υπ. Ναυτιλίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των απλήρωτων ναυτικών της ακτοπλοϊας κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι μετά από πολύμηνες, συστηματικές, σχεδιασμένες και εξαιρετικά δύσκολες προσπάθειες των συναρμόδιων υπουργείων και του ίδιου του πρωθυπουργού, ολοκληρώνεται τις επόμενες δύο μέρες η καταβολή των δεδουλευμένων για τους πάνω από 300 απλήρωτους ναυτικούς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ).
   
  Ακόμη, το υπουργείο επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δικαίωση μίας διεκδίκησης που κράτησε πάνω από τρία χρόνια, για την οποία είχαν αδιαφορήσει, πλήρως, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
   
  Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και οι συνεργάτες του, εκφράζουν, επίσης, την ικανοποίησή τους για την επιτυχή κατάληξη του θέματος, ενώ εύχονται στους ναυτικούς που δικαιώθηκαν και στις οικογένειές τους καλή χρονιά και καλές θάλασσες.
   
  Ο κ. Δρίτσας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για συνέχιση των προσπαθειών σχετικά με τη μείωση της ανεργίας στη θάλασσα, ενώ ζητεί τα δικαιώματα των ναυτικών να γίνονται σεβαστά από όλους.
   
  Σημειώνεται, ότι από τις 18/12/2015 έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" η Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, με την οποία αποδίδεται το ποσό των 5.856.500 ευρώ σε ναυτικούς της εταιρείας "Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ΑΕ" και των εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών ή στην ίδια μητρική επιχείρηση ή σε άλλη ναυτική εταιρεία υπό κοινή διαχείριση.
   
  Αυτά τα χρήματα προέρχονται από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της ΝΕΛ που είχε στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, αφού έχει υπάρξει γι' αυτό το θέμα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση "λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών" που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, ορίζεται ότι τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών ακτοπλοϊκής εταιρείας που κηρύσσεται έκπτωτη, αποδίδονται σε ναυτικούς της εταιρείας, εφόσον δεν τηρούνται οι σχετικές με τη μισθοδοσία διατάξεις.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ