Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 10-Μαϊ-2024 10:11

    Κίνα: "Θετική πρόοδος" στις διαπραγματεύσεις για συμμετοχή στη Συμφωνία Συνεργασίας Ψηφιακής Οικονομίας

    Πρόγραμμα 'Πάω Μπροστά' για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Κίνα και οι χώρες-μέλη της Συμφωνίας Συνεργασίας Ψηφιακής Οικονομίας (DEPA) έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων πετυχαίνοντας "θετική πρόοδο”, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).

    Το Πεκίνο κατέθεσε επίσημη αίτηση για τη συμμετοχή του στην DEPA τον Νοέμβριο του 2021, ενώ οργανώθηκε μία ομάδα εργασίας τον Αύγουστο του 2022, με αντικείμενο τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Κίνας στην αναφερόμενη συμφωνία.

    Ο πέμπτος κύκλος συνάντησης των διαπραγματευτών της ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

    Στη διάρκεια του αναφερόμενου διαπραγματευτικού κύκλου, η Κίνα αντάλλαξε ουσιαστικές απόψεις με τη Χιλή, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, αλλά και τη Νότια Κορέα για την πρόοδο που έχει καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις και σε ζητήματα που σχετίζονται με την συμμετοχή της Κίνας στην DEPA, όπως δήλωσε ο Χε Γιαντόνγκ, εκπρόσωπος Τύπου του MOC στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ