16:16 29/09
Βάντεφουλ και Πιστόριους ζητούν ψυχραιμία και ενότητα έναντι των ρωσικών προκλήσεων
Διαβεβαιώνουν για την ικανότητα δράσης του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία προειδοποιεί ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να ενισχύσει το πυρηνικό της δόγμα της εξαιτίας της πορείας "κλιμάκωσης" που ακολουθεί η Δύση, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του, η Ρωσία δεν διατίθεταθ να αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, το οποίο επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση υπαρξιακής απειλής για το κράτος.
"Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αλλαγές σχετικά με αυτό. Αλλά η ίδια η κατάσταση αλλάζει ... Προειδοποιούμε τους αντιπάλους μας ότι η πορεία κλιμάκωσης που ακολουθούν εύλογα μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανάγκη να λάβουμε μέτρα, τα οποία ουσιαστικά σημαίνουν την ενίσχυση των μέτρων μας αποτροπής", είπε ο Ριαμπκόφ.
Όπως τόνισε, οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας εντάσσονται σε αυτές τις προσπάθειες.