Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 08-Δεκ-2023 11:09

    Αισιοδοξία Τζεντιλόνι για συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων πριν το τέλος του 2023

    Αισιοδοξία Τζεντιλόνι για συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων πριν το τέλος του 2023
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αισιόδοξος ότι πριν από το τέλος του έτους θα υπάρξει συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

    Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις χθες, Πέμπτη, το βράδυ, που κράτησαν ως τις 3 το πρωί, ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι "σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, όμως η αποστολή δεν εξετελέσθη ακόμα". Όπως εξήγησε, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής σταθερότητας και μεγαλύτερων περιθωρίων για επενδύσεις και ανάπτυξη - τα κράτη-μέλη έχουν διαφορετικές απόψεις. "Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά", αλλά "είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία", πρόσθεσε. 

    Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ πριν από το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα αποφασίσει η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και επανέλαβε: "είμαι αρκετά σίγουρος ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ