Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 10-Οκτ-2023 09:37

    Η Ρωσία "οδεύει" προς την έξοδο από τη συνθήκη απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών

    Η Ρωσία ξεκίνησε την παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως για τον εντοπισμό πυρηνικών εκρήξεων
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι αναλυτές του Ινστιτούτο Μελετών του Πολέμου (ISW), σύμφωνα με το Reuters, ανέφεραν ότι η ηγεσία της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου) έδωσε εντολή στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας να συζητήσει τη διαδικασία ανάκλησης της επικύρωσης της συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών από τη Ρωσία έως τις 18 Οκτωβρίου.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ρωσία να ανακαλέσει την επικύρωση της συνθήκης για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου.

    Το ISW έχει προηγουμένως εκτιμήσει ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί την πυρηνική ρητορική για να παρακινήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να πιέσουν την Ουκρανία να διαπραγματευτεί. Το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία παραμένει απίθανο, σύμφωνα με την ουκρανική Πράβντα.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ