Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 12-Σεπ-2023 11:04

    Ουκρανία: Βέτο Ζελένσκι στο νομοσχέδιο που ψήφισε το κοινοβούλιο για το πόθεν έσχες των αξιωματούχων

    Β. Ζελένσκι: Αν η Ρωσία προβεί σε δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές, δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο που ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας του την προηγούμενη εβδομάδα για το πόθεν έσχες των αξιωματούχων, στο οποίο προβλέπεται ότι οι δηλώσεις θα ξεκινήσουν από το επόμενο έτος.

    Οι περιορισμοί αυτοί "δεν είναι αποδεκτοί", τόνισε ο Ζελένσκι με δήλωσή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter. 

    "Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: τα πόθεν έσχες πρέπει να αποκαλυφθούν εξ ολοκλήρου. Και άμεσα. Όχι σε έναν χρόνο", τόνισε ο κ. Ζελένσκι. "Το μητρώο πρέπει να ανοιχθεί εδώ και τώρα. Η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να εισαχθεί πριν ο νόμος βαδίσει προς δεύτερη ψηφοφορία. Το συντομότερο".

    Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες σταμάτησαν μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, κυρίως λόγω ανησυχιών για ζητήματα ασφαλείας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ