Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 14-Φεβ-2023 14:06

    ΗΠΑ: Υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και επισήμως απέναντι στον Τραμπ η Νίκι Χέιλι

    ΗΠΑ: Υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και επισήμως απέναντι στον Τραμπ η Νίκι Χέιλι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την υποψηφιότητά της για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη η Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη επί κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ.

    Η Χέιλι θα βρεθεί έτσι αντιμέτωπη με τον πρώην πολιτικό της προϊστάμενο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, μετά από εκείνη της περιόδου 2017-2021.

    Απέναντι στην Ν. Χέιλι αναμένεται να βρεθεί και ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

    Ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα έχει αφήσει και ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί πρόεδρίας Τραμπ) Μάικ Πενς.

    Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς Χέιλι έγινε μέσω βίντεο στο προσωπικό κανάλι της στο Youtube.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ