Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 15:45

  Αυστρία: Ο Νεχάμερ απειλεί να μπλοκάρει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος

  25310642
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως είναι έτοιμος να μπλοκάρει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες συμφωνίες για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

  Τα κενά λόγια δεν θα αρκέσουν, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

  Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μια "σαφή και κατηγορηματική δέσμευση" αναφορικά με την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τη χρήση κεφαλαίων της ΕΕ για το σκοπό αυτό.

  Τον Ιανουάριο ο Νεχάμερ είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επέκταση ενός συνοριακού φράκτη ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

  Πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει αύριο, Πέμπτη, η Αυστρία και επτά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, έστειλαν επιστολή στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ασκώντας πίεση για να τεθούν μεγαλύτερα εμπόδια στην παράτυπη μετανάστευση.

  Στην επιστολή των επικεφαλής των κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μάλτας και της Σλοβακίας υπογραμμίζεται πως το υφιστάμενο σύστημα ασύλου έχει καταρρεύσει και ωφελεί κυρίως τους λαθραίους διακινητές ανθρώπων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ