Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Φεβ-2023 16:50

  Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο - Είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας

  26773242
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "H επόμενη μέρα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, μας βρίσκει, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, να συνεχίζουμε ενωμένοι τη μεγάλη προσπάθεια. Το κυρίαρχο εξαρχής μήνυμά για ενότητα και εθνική συνεννόηση με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων, αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερους συμπολίτες μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

  Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, "αυτές οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Κύπρου. Βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μεταίχμιο. Αυτό που επείγει είναι να επικεντρωθούμε, πάντα σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, ανάμεσα σε άλλα, στην αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αξιοποιώντας την ιδιότητα μας ως κράτος μέλος της ΕΕ και φυσικά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, μέσα από μια διεκδικητική εξωτερική πολιτική, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας με αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και στενή συνεργασία με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αναβάθμιση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις διεθνείς προκλήσεις που έχουμε σήμερα ενώπιον μας.

  Όπως γνωρίζετε, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μας, βάζοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της πατρίδας, συνενώθηκαν δυνάμεις με στόχο την προοπτική και την ελπίδα για την Κύπρο του αύριο. Έκαναν όλοι την υπέρβαση τους για την Κύπρο, για το δημόσιο συμφέρον. Για τον κυπριακό λαό.

  Θέλω λοιπόν σήμερα, να ευχαριστήσω όλους θερμά, κόμματα, προσωπικότητες, απλούς πολίτες και να τους διαβεβαιώσω ότι εάν και εφόσον ο κυπριακός λαός με τιμήσει με την ψήφο του, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να δικαιώσω την επιλογή τους, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας. Η συστράτευση δυνάμεων στη βάση αρχών είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

  Για αυτό και για μια ακόμη φορά απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ή ιδεολογικής επιλογής, κάθε κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης, να στηρίξουν την δική μας υποψηφιότητα.

  Νιώθω, σήμερα ειδικότερα, την ανάγκη να απευθυνθώ και στην ηγεσία και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο δεν σταμάτησα στιγμή να αντικρίζω με σεβασμό και εκτίμηση. Εξάλλου, ποτέ δεν έχω απαρνηθεί από πού προέρχομαι κομματικά, όπως επίσης και τις πολιτικές μου καταβολές. Μπορεί οι συγκυρίες να μας οδήγησαν σε διαφορετικούς δρόμους, μπορεί αυτό, ναι, να προκάλεσε αισθήματα απογοήτευσης, όμως, αυτή τη στιγμή το δίλημμα ενώπιον μας απαιτεί, όσο ποτέ προηγουμένως, συνένωση δυνάμεων.

  Για το καλό της πατρίδας μας απαιτείται συμπόρευση. Διότι αυτό που προέχει είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε σε πολιτικές που οδήγησαν τον κυπριακό λαό, που οδήγησαν τη χώρα μας σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα.

  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επικοινώνησα ήδη με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας την επιθυμία μου για συνάντηση και εποικοδομητική συζήτηση.

  Επαναλαμβάνω καταλήγοντας, ότι στόχος παραμένει, αυτό που ήταν και είναι και η απαίτηση των πολιτών, η ανάγκη συνένωσης δυνάμεων ώστε να πετύχουμε την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας. Είναι βαθύτατη η πεποίθησή μου ότι ρόλο, σημαντικό μάλιστα, θα πρέπει να έχει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η παράταξη που διαχρονικά, μέσα από πολιτικές και συνεργασίες, προασπίζεται την οικονομική και εθνική σταθερότητα, και πρόοδο της χώρας μας εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

  Είμαι βέβαιος ότι για το καλό της Κύπρου, για να αποτρέψουμε πισωγυρίσματα, για να κτίσουμε σε ό,τι έχει επιτευχθεί, αλλά και να διορθώσουμε κακώς έχοντα, θα επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων", καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Χριστοδουλίδης.

  ΔΗΣΥ: Η πόρτα της Πινδάρου είναι πάντα ανοικτή στο διάλογο

  Τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου, για αύριο Τρίτη 7.2.2023 στις 18:00 και σε χώρο που θα ανακοινωθεί, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις Προεδρικές εκλογές, αποφάσισε, σε σημερινή του συνεδρίαση, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η ανώτατη ηγεσία της παράταξης είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε από τους δυο υποψηφίους, είτε με όποιο κόμμα τους στηρίζει, εφόσον αποταθούν επίσημα στο κόμμα.

  "Η πόρτα της Πινδάρου είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο και όλοι γνωρίζουν που βρίσκεται", καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ