Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Φεβ-2023 15:13

  Στην ιδιωτικοποίηση της επενδυτικής τράπεζας Rothschild προχωρά η τραπεζική δυναστεία

  Στην ιδιωτικοποίηση της επενδυτικής τράπεζας Rothschild προχωρά η τραπεζική δυναστεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης τις προοπτικές της Rothschild & Co, που ενισχύει και τον έλεγχο της οικογένειας Rothschild στην επενδυτική τράπεζα, η τραπεζική δυναστεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι να ιδιωτικοποιήσει τη γνωστή τράπεζα, που σήμερα είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

  Η Rothschild & Co, περισσότερο γνωστή για το τμήμα επενδυτικών συμφωνιών, όπου κάποτε εργαζόταν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έχει επεκταθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες πέρα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων και εξαγορών και στους τομείς της διαχείρισης περιουσίας, των επενδυτικών κεφαλαίων και της χρηματοδότησης χρέους.

  Αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει ότι η τραπεζική οικογένεια δεν χρειάζεται τόση πρόσβαση στα κεφάλαια των χρηματιστηριακών αγορών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογενειακή εταιρεία Concordia.

  "Επιπλέον, κάθε μία από τις δραστηριότητες αξιολογείται καλύτερα με βάση τη μακροπρόθεσμη απόδοσή της παρά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη", προσθέτει η Concordia.

  "Αυτό καθιστά τον ιδιωτικό χαρακτήρα του Ομίλου πιο κατάλληλο από την παρουσία στο χρηματιστήριο”.

  Σε μια περίοδο που η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών επιβραδύνεται και οι προμήθειες συμβουλευτικών υπηρεσιών υποχωρούν, η εξωχρηματιστηριακή πορεία της οικογενειακής εταιρείας θα προστατεύει τις δραστηριότητές της από τον καθημερινό έλεγχο και την πίεση από τις αγορές, αναφέρει το Retuers.

  Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τη σύναψη συμφωνιών των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 53% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πρακτορείο.

  Στην Ευρώπη, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική της Deutsche Bank AG και της UBS Group AG μειώθηκαν κατά 71% και 52% αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

  Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο ιδιωτικοποίησης, η Concordia, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Rothschild & Co, είναι έτοιμη να καταθέσει προσφορά για τις μετοχές της επενδυτικής τράπεζας στα 48 ευρώ έκαστη, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Η Concordia αποτελεί το κύριο "όχημα” των οικογενειακών συμμετοχών στην επενδυτική τράπεζα, κατέχοντας ποσοστό 38%.

  Η τιμή προσφοράς για την απόκτηση των μετοχών αντιπροσωπεύει premium 19% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Rothschild & Co την Παρασκευή, στα 40,25 ευρώ, και 34% premium επί της μέσης σταθμισμένης τιμής της μετοχής των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

  Η μετοχή της Rothschild σημείωσε άνοδο 16,5% στις πρωινές συναλλαγές, στα 46,9 ευρώ έκαστη, αποτιμώντας τον όμιλο στα 3,6 δισ. ευρώ (3,88 δισ. δολάρια).

  Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης θα υποβληθεί στους μετόχους στις 25 Μαΐου, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί έκτακτο μέρισμα 8 ευρώ ανά μετοχή εάν η Concordia προχωρήσει με την προσφορά εξαγοράς.

  Η οικογένεια Rothschild κατείχε σχεδόν το 55% των μετοχών της τράπεζας και το 69% των δικαιωμάτων ψήφου στα τέλη του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

  Η Rothschild & Co εμφάνισε έσοδα 2,2 δισ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, καταγράφοντας κέρδη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, από την παροχή συμβουλών σε συμφωνίες έως τη διαχείριση περιουσίας και περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την τελευταία της οικονομική έκθεση της.

  Ωστόσο, ο όμιλος προειδοποίησε ότι έρχεται ένα "πιο απαιτητικό έτος", με τη επιβράδυνση των συμφωνιών και τη μείωση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων να επηρεάζουν τα έσοδα από προμήθειες.

  Η Rothschild & Co ανέφερε ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης στις 13 Φεβρουαρίου, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για την οικονομική χρήση του 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ