Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Φεβ-2023 16:26

  Oυκρανός Υπ. Άμυνας: Η Ουκρανία έχει αποθέματα για να αποκρούσει πιθανή μεγάλη ρωσική επίθεση αυτόν τον μήνα

  26705292
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ουκρανία αναμένει μια πιθανή μεγάλη ρωσική επίθεση αυτόν τον μήνα, αλλά το Κίεβο έχει τα αποθέματα για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Μόσχας, παρόλο που δεν θα έχουν φθάσει εγκαίρως όλες οι τελευταίες στρατιωτικές προμήθειες της Δύσης, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

  Σε συνέντευξη Τύπου, ο αξιωματούχος Oλέξι Ρεσνίκοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει τη νέα επίθεση τον Φεβρουάριο για συμβολικούς λόγους γύρω από την πρώτη επέτειο της εισβολής της, αλλά ότι τα μέσα της Μόσχας δεν είναι έτοιμα από στρατιωτική άποψη.

  Ο ίδιος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ για να πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

  Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

  "Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών”, δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο στο Χάρκοβο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ