Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 15:31

  ΗΠΑ: Έσπασε τα κοντέρ η αγορά εργασίας με 517.000 νέες θέσεις τον Ιανουάριο

  ΗΠΑ εργασια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσπασε τα κοντέρ η αμερικανική αγορά εργασίας στο ξεκίνημα του 2023, με τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο να αυξάνονται κατά 517.000, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο εξάμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία του Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 260.000 θέσεις από 223.000 θέσεις αρχικά. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 185.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. 

  Ο δείκτης ανεργίας, στο μεταξύ, υποχώρησε σε χαμηλό 54 ετών στο 3,4% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% μετά από άνοδο 0,4% τον Δεκέμβριο. Η ετήσια άνοδος των μισθών επιβράδυνε στο 4,4% τον Ιανουάριο από 4,8% τον Δεκέμβριο. 

  Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας παρά την αύξηση του κόστους δανεισμού, την υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης και το αβέβαιο οικονομικό outlook. Η ζήτηση για εργαζόμενους συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη να δείχνουν πάνω από 11 εκατ. ανοιχτές θέσεις εργασίας στο τέλος του Δεκεμβρίου ήτοι 1,9 ανοιχτές θέσεις για κάθε άνεργο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ