Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 21:03

  Adani: Φέρεται να ξεκίνησε συνομιλίες με πιστωτές για προπληρωμή ορισμένων δανείων

  Συνεχίζεται η βουτιά του ομίλου Adani μετά τις κατηγορίες για απάτη και το σορτάρισμα της Hindenburg
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Γκαουτάμ Αντάνι, ο όμιλος του οποίου έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες μετά τις κατηγορίες της Hindenburg Research περί χειραγώγησης μετοχών και απάτες, βρίσκεται σε συνομιλίες με πιστωτές για την πρόωρη αποπληρωμή ορισμένων δανείων με ενέχυρο μετοχές, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομική κατάσταση του πολυσχιδούς ομίλου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

  Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι πιστωτές του ομίλου να άρουν την ενεχυρίαση σε μέρος των μετοχών εταιρειών του Ομίλου Adani, που έχουν δεσμευτεί ως εγγύηση, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο. 

  Παρότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι οντότητες του Ομίλου Adani θα δυσκολευτούν να τηρήσουν τις πληρωμές δανείων που έχουν συνάψει σε δολάρια και λήγουν σύντομα, και ο όμιλος εμφανίζει δείκτες κάλυψης τόκων που δείχνουν ότι έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ορισμένες τράπεζες έχουν σταματήσει να δέχονται τίτλους του ομίλου ως εγγύηση για τις συναλλαγές πελατών τους.

  Το Bloomberg αναφέρει ότι δεν έλαβε άμεση απάντηση από εκπρόσωπο του Ομίλου Adani στο αίτημά του να σχολιάσει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

  Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που δημοσιεύθηκε η έκθεση της αμερικανικής εταιρείας short-shelling Hindenburg Research ο ινδικός όμιλος έχει δει τις μετοχές των εταιρειών του να καταγράφουν ελεύθερη πτώση και τη χρηματιστηριακή του αξία να καταβαραθρώνεται, με τις απωλειές του να ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 108 δισ. δολάρια σε διάστημα εβδομάδας.

  Μάλιστα, το πλήγμα που έχει επιφέρει στη χρηματιστηριακή εικόνα των εταιρειών του Oμίλου Adani η Hindenburg, οδήγησε τη ναυαρχίδα του ομίλου, Adani Enterprises να αποσύρει τη δημόσια προσφορά μετοχών της ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

  Βασική προτεραιότητα του Ομίλου Adani, σύμφωνα πάντα με την πηγή που επικαλείται το Bloomberg, είναι να άρει κάθε ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τα margin calls. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εν λόγω πηγή, στελέχη του ομίλου θα μιλήσουν με τους επενδυτές τις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες πληρωμές εγκαίρως.

  Σήμερα, άλλωστε, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο έναν κάτοχο ομολογιών του Ομίλου Adani αλλά και πηγή με γνώση της στρατηγικής του ινδικού ομίλου, εταιρείες του Ομίλου Adani προέβησαν σε προγραμματισμένες πληρωμές τοκομεριδίων ομολογιών σε δολάρια.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters, οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν από την Adani Ports and Special Economic Zone Limited και την Adani Transmission.

  Παράλληλα, ο Όμιλος Adani σχεδιάζει να δημοσιεύση μια έκθεση την Παρασκευή σχετικά με την πιστωτική του κατάσταση, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις ανησυχίες που έχει εγείρει η έκθεση της Hindenburg σχετικά με τη ρευστότητά του, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ο όμιλος Adani αντεπιτίθεται στη Hindenburg - Πώς απαντά στις κατηγορίες

  * Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές του ομίλου Adani μετά τις κατηγορίες της Hindenburg Research για χειραγώγηση των αγορών

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ