Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Ιαν-2023 11:29

  Villeroy (ΕΚΤ): Συνεχίζει να ισχύει το guidance για αυξήσεις κατά 50 μ.β.

  Villeroy (ΕΚΤ): Συνεχίζει να ισχύει το guidance για αυξήσεις κατά 50 μ.β.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το guidance της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ για αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης την κάθε φορά για κάποιο χρονικό διάστημα συνεχίζει να ισχύει, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Francois Villeroy de Galhau.

  Μιλώντας στο Bloomberg TV, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η συζήτηση για την αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο. 

  Οι δηλώσεις του ακολουθούν χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ ήδη εξετάζει μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων της μετά το Φεβρουάριο. 

  "Είπαμε ξεκάθαρα ότι συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με βάση την κάθε συνεδρίαση ξεχωριστά, ότι βασικός μας οδηγός είναι τα στοιχεία και έτσι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες για το τι θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο", ανέφερε ο Villeroy. 

  "Να σας υπενθυμίσω τι είπε η πρόεδρος Lagarde στο πλαίσιο της τελευταίας συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο: θα πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις των επιτοκίων με ρυθμό τις 50 μονάδες βάσης για ένα χρονικό διάστημα. Λοιπόν, οι λέξεις αυτές ισχύουν ακόμα", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ